Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Almere City FC eerste kampioen Onder 21-competitie

KNVB Media
KNVB Media
21 mei 2022, 19:44

Almere City FC O21 is landskampioen 2021 - 2022. - Foto: Ron Baltus / sportshots.pro

Almere City FC heeft zich gekroond tot de eerste winnaar van de nieuwe competitie voor spelers onder 21 jaar. Op Sportpark Varkenoord eindigde de finalewedstrijd zaterdag tegen Feyenoord in 0-1.

Thuiswedstrijd voor Feyenoord

Almere City werd kampioen van de najaarsreeks. Feyenoord had succes in dit voorjaar. Omdat de Rotterdammers gemiddeld meer punten (2,43 tegen 2,14) hadden behaald in de competitie waarin zij kampioen werden, speelde de ploeg van Sipke Hulshoff thuis.

Aan het huidige seizoen in de hoogste Onder 21-divisie begonnen naast Almere City FC en Feyenoord ook FC Groningen, ADO Den Haag, NAC Breda, N.E.C., FC Twente/Heracles en sc Heerenveen. Die laatste twee teams degradeerden na de najaarscompetitie naar Divisie 2. Daarvoor kwamen Willem II en PEC Zwolle in de plaats.

Promotie naar Jack’s League

Voor Almere City FC zit er eventueel nog een toetje aan te komen. Mocht Jong FC Volendam op positie 10 tot en met 16 eindigen in Jack’s League – momenteel staan zij vijftiende met nog drie wedstrijden te spelen – volgt er een beslissingsreeks tussen Almere City en Jong FC Volendam. De beslissingsreeks staat gepland op woensdag 8 juni en zaterdag 11 juni. 

De winnaar van die reeks speelt in het seizoen 2022/23 in Jack’s League, de verliezer komt uit in de Onder 21-competitie. Mocht Jong FC Volendam negende of hoger eindigen, blijft het team in Jack’s League spelen en volgt er geen beslissingsreeks. Wanneer Jong FC Volendam zeventiende of achttiende eindigt, promoveert Almere City FC direct naar Jack’s League en degradeert FC Volendam naar de Onder 21-competitie.

Talentontwikkeling

De Onder 21-competitie bestaat sinds 2020 en is ontwikkeld om clubs te helpen met talentontwikkeling. Vanuit betaald voetbalclubs werd duidelijk dat talenten moeite hadden om de stap vanuit de jeugd naar het eerste elftal te maken. De Onder 21-competitie moet ervoor zorgen dat talenten zich sneller en beter ontwikkelen en hierdoor gemakkelijker de stap naar het eerste elftal kunnen maken.

Onder 21 competitie Onder 21 competitie Ga naar meer informatie over de Onder 21 competitie.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen