Topscorer Bannis vol vraagtekens: "Wat doe ik verkeerd?"

28 november 2021, 10:41

Naoufal Bannis kon bij Dick Advocaat niet rekenen op veel speeltijd, maar ook bij diens opvolger Arne Slot komt hij vooralsnog niet in de plannen voor. De negentienjarige aanvaller baalt van die bijrol, want de spits laat goede dingen zijn bij de beloftenploeg van Feyenoord.

Jaap Stam zag het wel in de aanvaller zitten. Hij haalde hem bij het eerste elftal, maar Dick Advocaat stuurde hem terug naar het tweede. Dat kwam hard aan, erkent Bannis bij FunX. "Ik had wedstrijden in het eerste gespeeld. Toen moest ik terug naar de jeugd. Ik had een tijdje nodig om dat te verwerken. Door blessures bij het eerste elftal mocht ik toen wel weer meetrainen. Advocaat kwam naar mij toe: 'Je kunt toch zo goed voetballen, laat het maar zien'. Toen was ik wel echt gedreven."

In november 2020 liet de aanvaller zijn waarde zien met een doelpunt tegen FC Emmen. "Dat moment ga ik nooit meer vergeten. Het dak ging eraf, iedereen was aan het schreeuwen", aldus Bannis, die daarna niet veel kansen meer kreeg van Advocaat. "Maar die periode was wel heel erg leerzaam. Advocaat gaf aan dat ik er nog niet klaar voor was, ook in de media. Ik was fysiek toen nog niet sterk en ik kreeg ook veel kritiek. Ik was pas zeventien jaar, dus het raakte me af en toe wel."

De echte kans bleef uit in De Kuip, waardoor de aanvaller voor zijn kans ging bij FC Dordrecht. De huurperiode deed hem goed, stelt de spits. "Ik heb daar veel minuten gemaakt en doelpunten gescoord", aldus Bannis, die na zijn terugkeer in eerste instantie aansloot bij de eerste selectie. "Een maand voor de voorbereiding ben ik al voor mijzelf gaan trainen. In de testen en de data stak ik er ook bovenuit tijdens de conditionele trainingen. Ik was topscorer van de voorbereiding. Wat doe ik dan verkeerd? Het is nu lastig, maar ik blijf gedreven."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen