Drama-avond PSV extra pijnlijk door zeges Ajax en Feyenoord

26 september 2021, 00:30   Bijgewerkt: 25 september 2021, 23:55

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 25 september.

Dit is de loting van de eerste ronde van de KNVB Beker

De wedstrijden in de eerste ronde van de KNVB Beker zijn bekend. Zaterdagavond werd door Thomas Verhaal (AFC) en Rydell Poepon (IJsselmeervogels) de loting verricht in de studio van ESPN. De wedstrijden worden gespeeld op dinsdag 26, woensdag 27 oktober en donderdag 28 oktober.

Til de grote man bij Feyenoord na knotsgekke slotfase tegen NEC

Feyenoord heeft de mooie week, met overwinningen op PSV en SC Heerenveen, een goed vervolg kunnen geven. In de thuiswedstrijd tegen NEC namen de Rotterdammers al snel een 2-0 voorsprong, maar de Nijmegenaren knokten zich geweldig terug en bogen de achterstand zelfs om in een 2-3 voorsprong. Een stunt zat er echter niet in voor NEC, dat Feyenoord er alsnog met de drie punten vandoor zag gaan (5-3). Een knotsgekke wedstrijd in Rotterdam. Guus Til was met twee doelpunten de grote man bij de thuisploeg.

Verlosser Til gefrustreerd na overwinning: "Kom op"

Guus Til was de grote man bij Feyenoord door de ploeg laat op voorsprong te zetten tegen NEC. De Rotterdammers kwamen al snel op een 2-0 voorsprong, maar kregen alsnog drie doelpunten om de oren. Daaromen moest de ploeg van Arne Slot nog behoorlijk wat moeite doen om de driepunter te pakken.

Ajax weet de Getafe-code tegen Groningen wel te kraken

Ajax heeft zich uitstekend voorbereid op de volgende Champions League-horde tegen Besiktas. Na een lastige eerste helft won het uiteindelijk met 3-0 van FC Groningen. Edson Álvarez en Antony waren de eerste doelpuntenmakers en Steven Berghuis maakte dat beide keren mogelijk. Noussair Mazraoui was verantwoordelijk voor de laatste treffer. Zo profiteert Ajax van het puntenverlies van PSV en moet Groningen vrezen voor een plekje onder de degradatiestreep.

Ten Hag eist scherpte: "Ajax heeft meer dan elf basisspelers"

Erik ten Hag is zeer tevreden met de huidige vorm van zijn Ajax. De oefenmeester zag zijn manschappen zaterdagavond eenvoudig winnen van FC Groningen en blijft zo de trotse koploper van de Eredivisie. Ten Hag zag wel dat FC Groningen alles uit de kast haalde om Ajax te ontregelen.

Enorme flater van Drommel leidt volgende zeperd voor PSV in

PSV-doelman Joël Drommel heeft met een grote blunder een bittere nederlaag van PSV ingeleid. De Eindhovenaren stonden lange tijd 1-1 tegen een strijdend Willem II en zochten naar meer, totdat Drommel de fout in ging. De voormalig keeper van FC Twente liet een schot van Ché Nunnely uit zijn handen glippen en veroorzaakte daarmee de 2-1. Het is de tweede nederlaag binnen zeven dagen voor PSV, waar het nu toch wel onrustig zal worden.

Drommel over blunder: "Bij een topclub moet je er dan juist staan"

Joël Drommel stond met een ongekende blunder aan de basis van de 2-1 nederlaag van PSV op bezoek bij Willem II. De 24-jarige doelman ging gruwelijk in de fout bij de winnende treffer van Ché Nunnely. Na de wedstrijd stak Drommel dan ook hand in eigen boezem.

Schmidt steunt Drommel: "Maar de fout kan niet bij PSV"

PSV verloor zaterdagavond met 2-1 van Willem ll. Door de nederlaag gaan de Tilburgers over de Eindhovenaren heen en is het gat met koploper Ajax vergroot tot vier punten. Roger Schmidt vindt dat de nederlaag onterecht is als gekeken wordt naar het veldspel.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen