Slot werkt anders dan Schmidt: "Voor mij is er meer dan data"

25 september 2021, 12:58

Feyenoord speelde deze week een midweeks duel tegen sc Heerenveen en treedt vanavond (zaterdag) alweer aan tegen NEC, maar in aanloop naar dat duel ontkwam trainer Arne Slot niet aan vragen over de 0-4 zege op PSV. Zo werd de trainer gevraagd naar zijn werkwijze met betrekking tot data, een vraag die voortkwam uit de kritiek op Roger Schmidt.

Zo was het wisselbeleid van de PSV-trainer - in het bijzonder de wissel van Cody Gakpo tegen Feyenoord - deze week het meest besproken onderwerp in de Nederlandse voetbalwereld. Zijn wissels baseert Schmidt vooral op data, en Slot werd gevraagd hoe hij tegenover deze werkwijze stond. "Vanaf het moment dat ik trainer ben geworden, is er data in het voetbal", begon hij zijn antwoord tegenover De Telegraaf. "Daar beschik ik over en heb ik ook overleg over. Maar er is voor mij wel meer dan data. Het is ook gewoon belangrijk dat spelers zich goed voelen. Dan voelen ze de vermoeidheid namelijk ook minder."

Slot gaf aan zelf vooral te kijken naar het aantal gelopen kilometers en de 'high intensity', de snelheid boven de twintig kilometer per uur. "De fysieke staf kijkt naar meer, volgt allerlei parameters en geeft mij een duidelijk advies. Maar het is niet zo dat zij naar mij toekomen om te zeggen wie wel en niet kunnen spelen. Ze kunnen wel advies geven over hoe lang een speler zou moeten spelen, maar ik kan daar nog van afwijken als ik vind dat dat noodzakelijk is."

Overigens wilde Slot de deze door de media veel aangehaalde 0-4 zege op PSV enigszins nuanceren. "Het was niet geheel volgens het wedstrijdbeeld", stelde hij. "De volgende stap die wij nog moeten maken, is dat we zo'n wedstrijd ook echt domineren. Met name aan de bal moet het nog heel veel beter."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen