NOS VoetbalAangepast

Mede dankzij kunststukje Linssen bedwingt Feyenoord ook Heerenveen

Bekijk de samenvatting van Feyenoord - sc Heerenveen

Drie dagen na de indrukwekkende 4-0 zege bij PSV heeft Feyenoord ook thuis weten te winnen van sc Heerenveen. In De Kuip werd het 3-1 voor de Rotterdammers.

Door de zege passeert Feyenoord Heerenveen op de ranglijst en staat het nu vierde, achter Ajax, PSV en Willem II. De Rotterdammers hebben wel een duel minder gespeeld.

Tegen PSV speelde Feyenoord zonder spits Bryan Linssen en met een versterkt middenveld, maar tegen Heerenveen stond de vertrouwde 4-3-3-opstelling weer op het wedstrijdformulier.

Met de teruggekeerde Linssen in de punt van de aanval begon Feyenoord sterk aan het duel en al na 38 seconden had de bal in het doel kunnen liggen. Orkun Kökçü haalde uit en via een been van een Heerenveen-verdediger ging de bal maar net naast.

Til trefzeker

In de twaalfde minuut was het wel raak. Alireza Jahanbakhsh bediende de doorgelopen rechtsback Marcus Pedersen, die op zijn beurt de bal panklaar legde op de geheel vrijstaande Guus Til. De aanvallende middenvelder schoot daarna zijn tweede eredivisietreffer van het seizoen binnen.

Feyenoord viert de 1-0 van Guus Til

Zonder al te groots te spelen bleef Feyenoord de tegenstander onder druk zetten, al kwam Heerenveen er zo nu en dan ook gevaarlijk uit.

Zo stuitte Siem de Jong vanaf de rand van het strafschopgebied op het been van Feyenoord-verdediger Gernot Trauner en was Justin Bijlow twee keer goed bij de les toen Anthony Musaba gevaarlijk dreigde te worden.

Heerenveen laat zich zien

Na rust counterde Heerenveen naar een levensgrote kans voor Henk Veerman. Waar Feyenoord dacht aan de 2-0 verprutste het de aanval, Heerenveen nam razendsnel over, Veerman wipte de bal over Bijlow heen, maar ook net naast het doel.

Bekijk hieronder de reacties na Feyenoord-Heerenveen.

Feyenoord kwam met de schrik vrij en even later Heerenveen ook toen een goal van Jahanbakhsh werd afgekeurd omdat Linssen buitenspel stond. Linssen maakte dat ruimschoots goed door een paar minuten daarna schitterend te scoren.

Op aangeven van de Iraniër werkte hij de bal fraai met een hakje achter keeper Erwin Mulder. Het betekende zijn honderdste goal in de eredivisie.

Na de goal van Linssen leek de pijp bij Heerenveen leeg en had Feyenoord lange tijd weinig meer te duchten van de tegenstander. Behoudens wat kleine kansen voor de Rotterdammers kabbelde de wedstrijd naar zijn einde.

Joey Veerman bracht acht minuten voor tijd de spanning nog een beetje terug door vanaf de rand van het strafschopgebied fraai de 2-1 binnen te krullen. Het luidde echter geen lastige slotfase voor de thuisploeg in. Het was zelfs Til die er met zijn tweede van de avond 3-1 van maakte.