ROTTERDAM

'Vernielingen aan huis Koevermans onacceptabel': Karremans reageert namens college op incident bij Feyenoord-directeur

Vincent Karremans
Vincent Karremans © Roderik van Nispen
Loco-burgemeester Vincent Karremans van Rotterdam noemt de vernielingen aan het huis van Feyenoord-directeur Mark Koevermans onacceptabel. Het is niet iets dat bij een club als Feyenoord hoort, zegt de vervanger van burgemeester Aboutaleb, die op vakantie is.
Bij het huis van Koevermans zijn afgelopen weekend ruiten ingegooid. Ook werd 'RJK' op de muren gekalkt. Die afkorting verwijst naar Rotterdam Jongeren Kern, een deel van de aanhang van Feyenoord. De schade aan de woning, zoals de ruitschade en de bekladding, is met behulp van de gemeente Rotterdam verwijderd, laat een Rotterdamse woordvoerder weten.

De bedreigingen hebben te maken met de plannen voor een nieuwe stadion voor Feyenoord. Een deel van de aanhang is het daar niet mee eens. Eerder werden ook het hoofdkantoor van het COC in Rotterdam en de sportschool van de oprichter van de LHBTQI+-supportersvereniging van Feyenoord beklad. Ook deze bekladdingen worden gelinkt aan de RJK.
De Rotterdamse gemeenteraad praat op verzoek van Leefbaar Rotterdam donderdag over de vernielingen aan de woning van Koevermans in Berkel en Rodenrijs.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl