nieuws

Berghuis over Ajax - Feyenoord: 'Ik geloof in het elftal en onze kwaliteiten'

Feyenoord wint zelden in Amsterdam van Ajax, voor de laatste Rotterdamse zege moeten we terug naar 2005, maar Steven Berghuis heeft daar geen boodschap aan. "Dit is een andere wedstrijd, met andere spelers. Ik heb er zin in", aldus de aanvoerder tijdens een persconferentie in de Kuip.
Ajax - Feyenoord is de enige échte Klassieker in Nederland, en zondag ook nog eens een wedstrijd tussen de nummers één en twee van de eredivisie. "Ja, ik zie het liever andersom", lacht Berghuis.
"We spelen tegen een goede tegenstander, met veel kwaliteit, ze zijn moeilijk bespeelbaar. Maar ik heb er veel zin in."
Op de vraag of Feyenoord zich gaat aanpassen, heeft Berghuis geen antwoord. "Dat is een vraag voor de trainer. Wij hebben onze speelstijl, vaak passen wij ons op details wel aan op tegenstanders, dat zal zondag niet anders zijn."

Geen wintertransfer

Berghuis heeft meerdere Klassiekers meegemaakt in de Johan Cruijff Arena. Zonder succes. "Allemaal wedstrijden met een eigen verhaal. Twee keer kregen wij vroeg een rode kaart en kwamen we vroeg op achterstand. Maar dat telt niet voor zondag. Ik geloof in het elftal en onze kwaliteiten."
De aanvoerder van Berghuis vertelde tijdens het persmoment ook nog dat hij deze winter sowieso niet vertrekt bij Feyenoord. Hij maakt het seizoen dus zeker af in Rotterdam.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl