Advocaat: ondanks goals genoeg verbeterpunten voor Bozeník

13 augustus 2020, 08:51

Robert Bozeník maakte de eerste twee officieuze doelpunten van Feyenoord van het nieuwe seizoen, toch stelt trainer Dick Advocaat dat de spits op talloze vlakken nog veel beter kan en moet. "Wat er dan precies beter moet? Van alles. Het meedoen, zijn aannames, het terugleggen, het koppen bij lange ballen van achteruit. Dat kan allemaal echt veel beter."

Dat stelt de kritische oefenmeester tegenover het Algemeen Dagblad. "Qua doelpunten was het natuurlijk prima", stelde hij echter ook over de Slowaak, die binnen een kwartier twee prima doelpunten met verschillende benen op de borden schoot tegen Sparta Rotterdam. "Hij is volop bezig met Robin van Persie. Misschien werpt het nu al z'n vruchten af. Ze werken aan punten die verbeterd kunnen worden. Móéten worden."

Zijn neusje voor het doel is in elk geval uitstekend, zo erkent Advocaat ook. Maar of hij daarmee nu al een serieuze concurrent voor Nicolai Jørgensen is, is nog maar de vraag. "Nu is hij fit, ik verwacht wel iets van hem. Maar hij moet het zeker laten zien, want Bozenik geeft gas", aldus de ervaren coach.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen