Advocaat: ''Nu is hij fit, ik verwacht wel iets van hem''

Advocaat: ''Nu is hij fit, ik verwacht wel iets van hem''

Róbert Boženík moet zich nog flink verbeteren om eerste spits van Feyenoord te worden. Dick Advocaat is tevreden met het aantal doelpunten dat de 20-jarige Slowaak maakt, maar dat is volgens de trainer nog niet genoeg om Nicolai Jørgensen direct uit de basis te spelen.

''Ik heb na de wedstrijd tegen Sparta gezegd dat ik nog meer wil zien. Dat is geen kritiek, dat weet Robert zelf ook wel'', vertelt Advocaat in gesprek met het Algemeen Dagblad. ''Wat er dan precies beter moet? Van alles. Het meedoen, zijn aannames, het terugleggen, het koppen bij lange ballen van achteruit. Dat kan allemaal echt veel beter.''

Boženík werkt elke dag keihard om Advocaat te overtuigen. ''Hij is volop bezig met Robin van Persie. Misschien werpt het nu al z'n vruchten af. Ze werken aan punten die verbeterd kunnen worden. Móéten worden."

Boženík is een spits die makkelijk het doel weet te vinden. ''Die kwaliteit heeft hij zeker. Dat is goed." Die kwaliteiten heeft Jørgensen ook, maar hij kampte te vaak met langdurig blessureleed en miste vaak wedstrijdritme of vertrouwen. ''Nu is hij fit, ik verwacht wel iets van hem. Maar hij moet het zeker laten zien, want Bozenik geeft gas.''

Lees meer over
Robin van Persie Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties