"Als rest negatief test, kun je gewoon voetballen. Geen probleem"

12 augustus 2020, 10:17

Het toenemende aantal besmettingen binnen de Eredivisie brengt de competitiestart niet gelijk in gevaar. Dat stelt Casper van Eijck, de clubarts van Feyenoord. Hij verwacht niet dat er opnieuw een streep komt door de Eredivisie. "Dat zal alleen gebeuren als het maatschappelijk niet meer verantwoord is om door te gaan met voetbalwedstrijden", zegt Van Eijck

Bij te veel besmettingen binnen één selectie zou de KNVB ervoor kunnen kiezen de betreffende club uitstel te verlenen.  "We testen alle spelers voor de wedstrijd. De besmette speler haal je eruit en de rest kan spelen", zegt de Feyenoord-arts in het Algemeen Dagblad. "Als de rest negatief test, kun je gewoon voetballen. Geen probleem."

Lees ook: Clubarts Feyenoord vraagt zich af of KNVB testen mag verplichten

De zogenaamde sneltesten, met een uitslag binnen twee uur, vindt Van Eijck geen goed idee. "Ze zijn schaars. Die kun je toch niet aan de voetballerij geven? De voetballerij staat niet boven andere beroepen. Nogmaals: test laagdrempelig bij klachten. En investeer vooral in goede voorlichting. Leg uit wat mensen zelf kunnen doen op het gebied van hygiëne."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen