Van Eijck: ''Op het veld zijn die er eigenlijk niet''

Van Eijck: ''Op het veld zijn die er eigenlijk niet''

Clubarts Casper van Eijck maakt zich geen grote zorgen over Feyenoord. De Rotterdammers hebben in korte tijd te maken met twee corona-besmettingen. Zondag speelt de ploeg van Dick Advocaat een oefenwedstrijd tegen FC Twente en die komt niet in gevaar.

Voetballen levert volgens Van Eijck weinig tot geen risico's op. "Op het veld zijn die er eigenlijk niet. Die liggen echt op de momenten dat mensen ergens samenkomen. Daarom zitten ze ook niet naast elkaar in de kleedkamer. We testen alle spelers voor de wedstrijd. De besmette speler haal je eruit en de rest kan spelen. Als de rest negatief test, kun je gewoon voetballen. Geen probleem."

Een aantal supporters maken zich zorgen over de toekomst. Wat als er veel meer spelers besmet raken, gaat de start van de competitie dan wel door? Van Eijck laat in gesprek met het Algemeen Dagblad weten dat de kans hierop klein is. "Dat zal alleen gebeuren als het maatschappelijk niet meer verantwoord is om door te gaan met voetbalwedstrijden.''

FC Twente-directeur directeur Paul van der Kraan maakt zich geen zorgen voor de oefenwedstrijd tegen Feyenoord, zo vertelt hij in Tubantia. ''De spelers stappen bij aankomst bij het stadion uit de bus meteen richting kleedkamer en komen alleen in aanraking met personen die getest zijn. Dan mag je ervan uitgaan dat het veilig is de wedstrijd te spelen.''

[readmore=54584]

Lees meer over
Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties