nieuws

Feyenoord toont veerkracht in de (doelpunten)regen van Zwolle: 3-4

Feyenoord heeft zondag met 3-4 gewonnen bij PEC Zwolle. Steven Berghuis scoorde twee keer voor Feyenoord, Róbert Boženík maakte vlak voor tijd de winnende goal. Door de overwinning staat Feyenoord weer op de derde plaats en loopt het drie punten in op nummer twee AZ.
De Rotterdammers begonnen de wedstrijd in Zwolle (traditioneel) slecht. Lennart Thy kon na vijf minuten zijn ploeg al op voorsprong schieten. Voormalig Excelsior-speler Mike van Duinen kon het zes minuten later nog erger maken. Hij schoot de bal van afstand achter Feyenoord-doelman Justin Bijlow.
Feyenoord herpakte zich in eerste instantie nog niet. PEC kreeg zelfs wat mogelijkheden op een derde treffer. Maar het was toch Feyenoord dat terugkwam in de wedstrijd. Leroy Fer, die in de beker tegen Heerenveen ook al trefzeker was, bracht zijn ploeg de aansluitingstreffer: 2-1. Dat was ook de ruststand in Overijssel.
Na rust kwam Feyenoord al vrij snel op gelijke hoogte. Een mooi afstandsschot van Steven Berghuis dwarrelde binnen: 2-2. Toch was het wéér PEC dat op voorsprong kon komen: Lennart Thy maakte zijn tweede. Daarna scoorde alleen Feyenoord nog.
Eerst maakte Steven Berghuis zijn tweede en twee minuten voor tijd kon aankoop Róbert Boženík Feyenoord bevrijden. Hij schoot op aangeven van Orkun Kökcü, via een been van een PEC-verdediger, binnen.

Scoreverloop

5' 1-0 Lennart Thy
11' 2-0 Mike van Duinen
38' 2-1 Leroy Fer
51' 2-2 Steven Berghuis
60' 3-2 Lennart Thy
65' 3-3 Steven Berghuis
88' 3-4 Róbert Boženík