Aankoop Bozeník goud waard bij krankzinnige zege Feyenoord

16 februari 2020, 19:01

Feyenoord heeft de strijd om plek twee in de Eredivisie weer een stuk spannender gemaakt. De ploeg won in een sensationele wedstrijd met 3-4 van PEC Zwolle. Het elftal van John Stegeman kwam op een 2-0 en een 3-2 voorsprong, maar door een late treffer van invaller Robert Bozeník hield de ploeg uiteindelijk toch niks aan dit treffen over. Door de zege verkleint Feyenoord het gat met AZ tot vier punten, terwijl PEC één van de weinige degradatiekandidaten is die dit weekend geen punten pakte.

Het spel van Feyenoord was de laatste weken zeker niet groots, maar de drie punten werden wel steeds gepakt. Het grote probleem voor het elftal van Dick Advocaat was vandaag echter het creëren van kansen, zeker in de eerste fase van de wedstrijd. En dan had het ook nog eens de pech dat alles wat PEC aanraakte in goud veranderde. Een afgeslagen voorzet kwam na elf minuten voor de voeten van Van Duinen en met een verwoestend schot dat door Edgar Ié en de lat werd aangeraakt, werd het 2-0.

Feyenoord razend effectief

Feyenoord was totaal van de leg en had mazzel dat het na een kwart wedstrijd niet op een 3-0 achterstand kwam toen Thy na een voorzet van Hamer net naast schoot. Bij Feyenoord lukte het allemaal niet. Steekpassjes waren steeds net te hard, waardoor ze over de achterlijn rolden, en voorzetten kwamen ook niet aan. Toch bleek Feyenoord razend effectief, want de eerste echte kans was wel meteen raak. Een voorzet van Berghuis werd een paar minuten voor rust raak gekopt door Leroy Fer. Zo werd het toch snel weer spannend. Bijna werd het zelfs nog 2-2 vóór de thee, maar Zetterer kon een schot van Berghuis pareren.

Advocaat greep in de rust deels noodgedwongen in bij Feyenoord. Zo gingen Lutsharel Geertruida en de geblesseerde Luis Sinisterra eruit en kwamen Rick Karsdorp en aankoop Róbert Bozeník in het elftal. Het had meteen effect, want nadat Bozeník in eerste instantie nog een dikke kans had gemist schoot Berghuis zes minuten na rust de 2-2 binnen. Na een ingooi voor Feyenoord zag Berghuis keeper Zetterer wat te ver voor zijn doel staan en dus schoot hij de bal schitterend over de Duitser heen.

Doelpuntenregen

In het laatste kwartier was het spel een stuk tammer dan in de fase daarvoor. Beide ploegen namen even wat gas terug na de hectische tweede helft. Kansen waren er dan ook minder. De beste mogelijkheid was voor Feyenoord, maar een aangeraakt schot van Jens Toornstra werd gepakt door Zetterer en leverde dus geen 3-4 op. Feyenoord leek voor het eerst in lange tijd weer puntverlies op te gaan lopen, maar invaller Bozeník besliste anders. Na balverlies van Pelle Clement schoot hij op aangeven van Berghuis de bal over Zetterer heen voor de late 3-4 en de voltooiing van de bizarre comeback.

Opstellingen en beoordelingen:*

PEC Zwolle: Michael Zetterer 7,5; Gustavo Hamer 7, Bram van Polen 6,5, Sam Kersten 6,5 (82. Dennis Johnsen -), Thomas Lam 6,5, Kenneth Paal 6; Rico Strieder 6 (90. Jarni Koorman -), Pelle Clement 5,5, Yuta Nakayama 6; Lennart Thy 7,5, Mike van Duinen 7

Feyenoord: Justin Bijlow 7; Lutsharel Geertruida 5 (46. Rick Karsdorp 6), Edgar Ié 6,5, Marco Senesi 6,5, Tyrell Malacia 6; Leroy Fer 6,5, Jens Toornstra 6,5, Orkun Kökcü 6,5; Steven Berghuis 7,5, Luis Sinisterra 6 (46. Róbert Boženík 7), Sam Larsson 6

Man of the match: Steven Berghuis

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen