Mini-Klassiekers: Gelijkspel Feyenoord O17, winst Onder 14

Niet alleen voor Feyenoord Onder 19 stond zaterdag een mini-Klassieker op het programma. Ook Onder 17 (thuis) en Onder 14 (uit) kwamen in actie tegen Ajax. Hoe dat verliep lees je hieronder in de wedstrijdverslagen.

Punt voor Onder 17 na spectaculaire mini-Klassieker
Feyenoord Onder 17 heeft een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Ajax. Het werd 3-3 op Varkenoord.

Feyenoord probeerde hoog druk te zetten op de Amsterdamse verdediging en al na zes minuten leverde dit de openingstreffer op. Shiloh 't Zand dribbelde richting de rand van het zestienmetergebied en schoot hard raak. Hierna werd Feyenoord nog een paar keer gevaarlijk na balovernames, maar de kansen werden niet goed uitgespeeld door Ilyas el Moussaoui, Giuliany Ben-David dos Santos en Mimeirhel Benita.

In de loop van de eerste helft nam Ajax het initiatief over en kreeg Feyenoord steeds moeilijker de bal van de eigen helft af. In twee bijna identieke situaties sloeg Ajax toe. Feyenoord verdedigde niet goed uit en een Amsterdamse aanvaller scoorde twee keer. Vlak voor rust kwam Feyenoord nog op 2-2. Verdediger Morgan Zouan ging brutaal mee naar voren en knikte een voorzet binnen.

Na rust nam Ajax weer de leiding via een van richting veranderd schot. Lang bleef de 2-3 niet op het bord staan. Ben-David dos Santos zette een aanval zelf op en knalde de bal vervolgens hard in de kruising.

Beide ploegen maakten hierna nog aanspraak op de winnende goal. Ben-David dos Santos en 't Zand misten namens Feyenoord en keeper Sam Pak voorkwam aan de andere kant een vierde treffer van Ajax.

Feyenoord Onder 17 – Ajax Onder 17 3-3
Scoreverloop
6' 1-0 't Zand
26' 1-1
28' 1-2
44' 2-2 Zouan
73' 2-3
74' 3-3 Ben-David dos Santos

Opstelling Feyenoord Onder 17
Pak, Van Veldhoven, Baars, Zouan, Van der Veldt, Hartjes, Benita (77' Van Houwelingen), Bogarde, El Moussaoui (80' Felicia), 't Zand (80' Milambo), Ben-Davis dos Santos.

Onder 16 thuis onderuit tegen De Graafschap
Na de harde 6-1 nederlaag bij PSV van vorige week was het opnieuw geen succesvol weekend voor Feyenoord Onder 16. Op eigen veld verloor het met 3-4 van De Graafschap. Nog voor de rust kwam De Graafschap op 0-3 omdat het daadkrachtig was bij balverlies van Feyenoord. Mees van Tol deed iets terug uit een standaardsituatie. Na de 1-4 van De Graafschap werd het nog even spannend toen Gio-Renys Felicia twee keer scoorde. Hij schoot raak uit een scrimmage en scoorde rechtstreeks uit een vrije trap. Het spel van Onder 16 was vervolgens niet goed genoeg om echt aanspraak te maken op een punt.

Feyenoord Onder 16 – De Graafschap Onder 16 3-4
23' 0-1
29' 0-2
36' 0-3
53' 1-3 Van Tol
64' 1-4
74' 2-4 Felicia
78' 3-4 Felicia

Opstelling Feyenoord Onder 16
Dekker, Elmensdorp, Van Tol, Kleijn (57' Rais), Giersthove (30' Candelaria), Mohamedhoesein, Van Lunteren, De Blok (41' Milambo), Groen (57' Zechiël), Oetoehganal (41' Felicia), Van der Heijden.

Onder 14 verslaat Ajax in Amsterdam
Feyenoord Onder 14 heeft in Amsterdam met 0-1 gewonnen van Ajax. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, waardoor kansen schaars waren. Voor rust kwam Feyenoord goed weg. De bal kwam via keeper Mateo Husselin plots voor de voeten van een aanvaller, die onrustig omsprong met de plotselinge kans. Aan de andere kant raakte Sten Janssen de lat met een kopbal. Na rust maakte Feyenoord de enige goal van het duel. Uit een corner van Thijs Kraaijeveld scoorde Lucas Diniz Lima. Ajax probeerde nog wel aan te dringen, maar tot echt grote kansen kwam het niet.

Ajax Onder 14 – Feyenoord Onder 14 0-1
46' 0-1 Diniz Lima

Opstelling Feyenoord Onder 14
Husselin, De Ruijter, Ringeling, Raap, Da Silva Mendes, Diniz Lima, Hiwat, Appiah, Fuaad, Kraaijeveld, Janssen (69' Moses).

Onder 13 komt niet verder dan 2-2 bij ADO
Feyenoord Onder 13 heeft met 2-2 gelijkgespeeld bij ADO Den Haag. De ploeg van Brian Pinas was beter, maar slaagde er niet in om het overwicht om te zetten in een ruimere voorsprong dan 1-2. De thuisploeg kwam op voorsprong uit een corner, maar Feyenoord sloeg razendsnel terug. Kennedy Okere werd neergehaald in het zestienmetergebied en Kelvin Neijenhuis benutte de strafschop. Een minuut voor rust kwam Feyenoord op voorsprong door een hard schot van Rivas Manuhutu. Na rust hield Feyenoord de opponent continu onder druk, alleen bleef een derde goal uit. Via opnieuw een corner maakte ADO de 2-2. Na zijn mooie goal in de eerste helft schampte Manuhutu de bal nu ongelukkig in het eigen doel.

ADO Den Haag Onder 13 – Feyenoord Onder 13 2-2