Mini-Klassieker Feyenoord Onder 19 eindigt onbeslist

Feyenoord Onder 19 heeft een punt overgehouden aan de eerste mini-Klassieker van de kampioenspoule. Het team speelde zaterdag in Amsterdam tegen de leeftijdsgenoten van Ajax. Na twee doelpunten in het laatste half uur eindigde de wedstrijd in 1-1.

Sterke start
Feyenoord Onder 19 begon sterk aan de wedstrijd met twee groten mogelijkheden van Naoufal Bannis in de openingsfase. Ook de thuisspelende ploeg kreeg in de eerste helft kans om de score te openen, maar de lat boven keeper Tein Troost voorkwam een doelpunt.

Discutabele strafschop
Ajax Onder 19 kwam beter uit de kleedkamer, maar doelman Troost bracht elke keer goed redding. Na zeventig minuten spelen was het echter wel raak voor de Amsterdammers. De thuisploeg kreeg een strafschop, al leek de overtreding die daaraan voorafging buiten het zestienmetergebied te werden gemaakt. Vanaf de penaltystip kwam de ploeg op voorsprong: 1-0.

Feyenoord Onder 19 ging na de tegentreffer direct in de aanval en dat leverde in de slotfase van de wedstrijd de gelijkmaker op. Salah-Eddine Oulad M'Hand, die als invaller in actie kwam, zorgde na tachtig minuten met een goed schot voor de 1-1. Het team pakte door met kansen van Bannis en Splinter de Mooij, maar de jongens moesten genoegen nemen met een punt. Eindstand: 1-1.

Kuyt: 'Een overwinning zat er zeker in'
'We kwamen om te winnen, daar geloofden we ook in,' zei Kuyt na afloop. 'In de passing waren we vandaag echter niet nauwkeurig genoeg. De strafschop die we tegen kregen was heel zuur. Ik geloof dat het geen overtreding was en het moment was buiten het zestienmetergebied. De ploeg krabbelde daarna wel goed op, met uiteindelijk zelfs kansen om te winnen. Een overwinning zat er zeker in vandaag.'

Ajax Onder 19 - Feyenoord Onder 19 1-1
Scoreverloop:

69' 1-0 (strafschop)
81' 1-1 Oulad M'Hand