Gisteren gemist: Feyenoord en FC Utrecht naar halve finale beker

14 februari 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 13 februari.

Bijlow redt Feyenoord van bekeruitschakeling tegen Heerenveen

Feyenoord heeft zich als laatste club geplaatst voor de halve finale van de KNVB Beker. In het Abe Lenstra Stadion werd sc Heerenveen met 0-1 verslagen. Leroy Fer bleek als enige doelpuntenmaker de matchwinner tegen een Heerenveen dat zwak begon, maar in de wedstrijd groeide. Een verlenging leverde dat alleen niet op, ondanks de nodige kansen. Feyenoord-keeper Justin Bijlow sleepte zijn ploeg erdoorheen.

Emotionele avond Feyenoord: "Verliezen was geen optie"

Zichtbaar geëmotioneerd bracht de Feyenoord-selectie na de gewonnen bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen (0-1) een indrukwekkend eerbetoon aan Carlo de Leeuw, die donderdag op 59-jarige leeftijd overleed. Spelers en staf waren na wedstrijd duidelijk: deze overwinning was voor De Leeuw.

FC Utrecht wint in levendige kwartfinale van Go Ahead Eagles

FC Utrecht heeft ten koste van Go Ahead Eagles de halve finale van het bekertoernooi bereikt. In een regenachtig Deventer werd het 1-4 voor de Domstedelingen. In de eerste helft beet Go Ahead fel van zich af en had ook de betere kansen. Het was echter Utrecht dat twee keer toesloeg. Na rust zorgde Jaroslav Navratil voor de aansluitingstreffer, maar de thuisploeg was niet bij machte om door te drukken.

Juventus worstelt zich naar gunstige uitgangspositie

Juventus heeft donderdagavond een belangrijke stap richting de eindstrijd van de Coppa Italia gezet. Op bezoek bij AC Milan speelde de Oude Dame niet groots, maar sleepte het in de slotfase toch nog een 1-1 gelijkspel uit het vuur. Vlak voor tijd benutte Cristiano Ronaldo een zelf versierde strafschop, waarmee hij zijn ploeg een gunstige uitgangspositie bezorgde voor de return in de halve finale.

Italiaanse voetbalbond wil testen met challenge-systeem

De Italiaanse voetbalbond heeft een officieel verzoek ingediend bij de FIFA om te gaan testen met een challenge-systeem. Een team zou dan per wedstrijd een bepaald aantal challenges krijgen om de VAR in te schakelen. Is er terecht een beroep gedaan op de video-scheidsrechter, dan behoudt het team de challenge.