Huurlingen: 't Zand maakt weer fraaie treffer voor FC Dordrecht

Feyenoord verhuurt dit seizoen weer diverse spelers aan clubs in binnen- en buitenland. FR12.nl volgt hun verrichtingen en komt wekelijks met een overzicht van hun prestaties. Deze week was Shiloh 't Zand weer op schitterende wijze trefzeker.

Almere City - sc Heerenveen 1-1
Patrik Wålemark: Invaller, 33 minuten
Patrik Wålemark viel namens Heerenveen in bij een 1-0 achterstand tegen Almere City. Bij de enige goal die de Friezen vervolgens maakten, was hij niet betrokken, maar zijn aandeel had veel groter kunnen zijn. Zo bezorgde hij Osame Sahraoui een levensgrote kans, die hij echter miste. Enkele minuten later lokte een actie van Wålemark een overtreding uit die een strafschop opleverde. Maar ook deze kans op 1-2 bleef door Thom Haye onbenut.

FC Utrecht - Vitesse 1-0
Ramon Hendriks: Basis, 90 minuten
In een niet erg spectaculair duel verloor Vitesse met 1-0 van FC Utrecht. Aan Ramon Hendriks lag dat niet. De Feyenoord-huurling speelde een goede wedstrijd, won zijn duels en was ook goed aan de bal.

FC Dordrecht - Willem II 1-1
Shiloh 't Zand: Basis, 59 minuten (1 goal, geel)
Ilias Sebaoui: Basis, 90 minuten
Korede Osundina: Basis, 82 minuten

Met een fraai afstandsschot was Shiloh 't Zand dit weekend - enkele dagen voor het nieuws over zijn contractverlening bij Feyenoord - weer trefzeker voor FC Dordrecht. Het was de enige Dordrechtse goal van de wedstrijd, maar wel genoeg voor een 1-1 gelijkspel tegen koploper Willem II. Ook Korede Osundina was meerdere keren dicht bij een treffer, maar hij kwam met zijn pogingen niet verder dan de paal.

De Graafschap - Jong FC Utrecht 2-2
Thijs Jansen: Basis, 90 minuten
De Graafschap speelde teleurstellend met 2-2 gelijk tegen hekkensluiter Jong FC Utrecht. Maar ondanks dat speelde doelman Thijs Jansen een sterke wedstrijd. Tegenover de twee tegentreffers die hij moest incasseren, stonden liefst acht reddingen, waarvan enkele erg fraai.

Boavista - Gil Vicente 1-1
Tidjany Touré: Invaller, 15 minuten
Tidjany Touré viel zaterdag een kwartier voor tijd in bij een 1-1 tussenstand in de wedstrijd tussen Boavista en Gil Vicente. In die tijd lukte het niet om zich te onderscheiden.

Rapid Wien - RB Salzburg 2-0
Neraysho Kasanwirjo: Basis, 90 minuten
Rapid Wien boekte dit weekend een knappe 2-0 zege op titelkandidaat RB Salzburg. Dat deed de ploeg in een vijfmansverdediging, waarin Neraysho Kasanwirjo de linksback was. De verdediger deed de volle 90 minuten mee.

Excelsior - NEC 0-3
Mimeirhel Benita: Basis, 90 minuten
Voor Excelsior zullen de komende twee wedstrijden enorm spannend worden. De ploeg verloor maandagavond kansloos en staat momenteel op de zestiende plek met twee punten achterstand op een veilige plek. Benita speelde wel wederom de hele wedstrijd als rechtsback en is inmiddels gegroeid tot een volwaardig basisspeler.

Overig
Voor Sassuolo blijft handhaving mogelijk nadat de ploeg wist te stunten tegen kampioen Inter (1-0). Marcus Pedersen zat daarbij echter 90 minuten lang op de bank. Ook Ezequiel Bullaude (Boca Juniors) kwam voor de zevende wedstrijd op rij niet in actie. Zijn laatste optreden dateert alweer van meer dan een een maand geleden.