FC RIJNMOND

FC Rijnmond vindt dat Feyenoord-trainer Slot hetzelfde afscheid kreeg als Klopp in Dortmund

FC Rijnmond met van links naar rechts: Bart Nolles, Sjoerd Mossou, Dennis Kranenburg en Harry van der Laan
© Rijnmond
De Kuip nam zondagavond afscheid van trainer Arne Slot. Hij gaat Feyenoord verlaten voor de Engelse grootmacht Liverpool. FC Rijnmond genoot van het eerbetoon aan de succestrainer van de Rotterdammers.
Het Legioen zong kampioenenmaker Slot meermaals toe. "Het moest ook gebeuren", vindt analyticus Harry van der Laan. "Want in de volgende wedstrijd (tegen Excelsior, red.) zijn die vakken leeg. Tegen PEC Zwolle leende de situatie zich er ook voor, met die 5-0 uitslag." Sjoerd Mossou moest bij het gezang denken aan het afscheid van Jürgen Klopp bij Borussia Dortmund in 2015. "Die werd uitgezwaaid als een grote held. Dat geldt ook voor Slot", vergelijkt de AD-journalist.
Kijk hier de volledige uitzending van FC Rijnmond terug:
FC Rijnmond: 'Slot kreeg bij Feyenoord hetzelfde afscheid als Klopp in Dortmund'
Mossou spreekt van drie historische jaren bij Feyenoord onder het bewind van Slot. "Sinds de jaren '70 heeft de club niet aaneengesloten zo constant gepresteerd. Niet alleen qua prijzen, maar ook qua voetbal. De herkenbaarheid van het spel is jaren niet meer voorgekomen. In 2017 werd Feyenoord ook kampioen, maar het spel was toen niet constant. Dit is heel erg bijzonder", stipt Mossou aan.
Volgens de AD-columnist zijn Feyenoord-spelers dankzij Slot alleen maar beter geworden. Van der Laan sluit zich bij de woorden van Mossou aan. "Alleen de wedstrijden tegen AS Roma vormen in die drie jaren een smetje. Die wedstrijden had Feyenoord ook kunnen winnen."

'In drie maanden is de prijs 15 miljoen euro gezakt'

Santiago Gimenez maakte tegen PEC Zwolle twee doelpunten, waaronder één strafschop. Van der Laan is blij dat de Mexicaanse spits van Feyenoord weer het net vond. "Want dat is goed voor de prijs van Gimenez", meent de oud-spits. "Misschien kan hij in de komende wedstrijden weer van waarde zijn en gaat Gimenez hopelijk wat meer opleveren, want die prijs voor hem is volgens mij in drie maanden vijftien miljoen euro gezakt. Dat is nogal wat. Hij wil zelf weg. Ik zou het ijzer smeden wanneer het heet is."
Santiago Gimenez zet Feyenoord vanaf elf meter op een 3-0 voorsprong
© VK Sportphoto/Yannick Verhoeven
Feyenoord trad met Ayase Ueda in de basis aan. De Japanse spits scoorde één goal, maar miste ook een penalty. Van der Laan stipt aan dat de Rotterdammers op zoek moeten naar een vervanger van Gimenez. Mossou denkt dat Ueda niet klaar is om eerste spits van Feyenoord te worden. "Maar hij heeft zeker wel wat. Je moet hem zeker niet afschrijven", haalt hij aan.

Degradatiestress Excelsior, promotiekoorts FC Dordrecht

De meeste spanning ligt momenteel in Rotterdam-Kralingen en Dordrecht. Excelsior strijdt in de eredivisie om handhaving, terwijl FC Dordrecht vanuit de Keuken Kampioen Divisie wil promoveren. De Rotterdammers hebben nog alles in eigen hand, maar concurrent RKC Waalwijk hijgt het team van hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen in de nek. Zeker na de ruime 5-0 uitoverwinning bij Heracles Almelo.
Chuba Akpom maakt de 2-2 voor Ajax tegen Excelsior
© Orange Pictures - Andre Weening
"Bij Excelsior staat de druk erop", vindt Van der Laan. Mossou verwacht niet dat de Kralingers maandagavond NEC verslaat. Excelsior moet winnen om de hoop op rechtstreekse handhaving levend te houden. "Als je de druk weglaat, denk ik dat het te moeilijk is om van NEC te winnen", zegt de AD-journalist.
Shiloh 't Zand viert de 1-0 voor FC Dordrecht in de topper tegen Willem II
© VK Sportphoto - Nick Koole
FC Dordrecht is met zekerheid vierde in de Keuken Kampioen Divisie en stroomt de nacompetitie in. Daarin moeten De Schapenkoppen drie rondes overleven om naar de eredivisie te gaan. "FC Dordrecht kan zeker promoveren. Dat geldt voor iedereen in de play-offs, maar Dordt is één van de betere voetballende ploegen in de eerste divisie. Niet door toeval of anti-voetbal, maar met goed voetbal. Er is geen ander team dat net zo goed speelt als FC Dordrecht in deze competitie", stelt Mossou.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl