Feyenoord wint eenvoudig van PEC Zwolle in bijzondere wedstrijd voor Slot

Feyenoord blijft de reeks aan ongeslagen wedstrijden in de Eredivisie voortzetten. Zondagavond was PEC Zwolle de tegenstander in De Kuip, maar het elftal van Arne Slot heeft eigenlijk helemaal geen moeite gehad om de drie punten in Rotterdam te houden. Dankzij de doelpunten van Ayase Ueda, Luka Ivanusec, Santiago Gimenez en Lutsharel Geertruida werd er met 5-0 gewonnen. De trainer van Feyenoord werd de hele wedstrijd toegezongen door supporters van zowel Feyenoord als PEC Zwolle.

Voor Feyenoord en PEC Zwolle ging de wedstrijd van zondagavond eigenlijk alleen om sportieve eer. Voor beide teams is er op de ranglijst niets meer om voor te spelen en in de slotfase was duidelijk dat de Zwollenaren dan ook niet bang waren om te voetballen. Nadat de thuisploeg al razendsnel de eerste kans wist te creëren, daalde het tempo van de wedstrijd naarmate de eerste helft vorderde. Toch bleven de Rotterdammers eenvoudig de overheersende partij.

Pas na iets meer dan een half uur spelen ontstond de eerstvolgende grote kans voor Feyenoord en die leverde ook gelijk een doelpunt op. Dávid Hancko pakte vanaf de linkerflank wederom een hoofdrol door de bal voor te geven op Ayase Ueda, die vervolgens zijn eerste doelpunt in De Kuip kon maken. Vlak voor rust was het Quinten Timber die het vanaf een flinke afstand dacht te proberen bij doelman Schendelaar. Hoewel de poging eigenlijk kansloos leek, zorgde het balcontact van Ivanusec ervoor dat de bal alsnog tegen het net vloog.

Bij de start van de tweede helft was het aan Feyenoord de taak om nog meer doelpunten te scoren en zo Het Legioen te belonen voor de fantastische sfeer in het eerste deel van de wedstrijd. Vanaf elf meter leek die kans op een razendsnel doelpunt in de tweede helft te komen, maar helaas wist Schendelaar het schot van Ueda te stoppen. Na twintig minuten voetballen kregen de Rotterdammers opnieuw een penalty en kon Santiago Gimenez zijn eerste balcontact vanaf de stip tegen het net schieten.

In het restant van het duel was het vooral de doelman van PEC Zwolle die liet zien in goede vorm te verkeren, maar toch wist hij niet iedere bal tegen te houden. Lutsharel Geertruida stond in de tachtigste minuut goed op te letten en wist de bal nog langs de tweede paal tegen het net te krijgen. Ook Gimenez wist de bal nog fraai voorbij Schendelaar te krijgen en besliste de eindstand met 5-0.

De volgende wedstrijd van Feyenoord staat op het programma voor volgende week zondag. Dan reist Slot met zijn spelers af naar Nijmegen en wordt er om 14:30 uur afgetrapt tegen NEC.

Opstellingen
Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner, Beelen, Hancko; Zerrouki, Timber, Stengs; Ivanusec, Ueda, Paixao.
PEC Zwolle: Schendelaar; Van Polen, Kersten, Mac Nulty, Van der Haar; El Azzouzi, Velanas, Krastev; Reijnders, Thy, Van der Water.

Wissels
Feyenoord: Wellenreuther, Lamprou, Read, Lopez, Van den Belt, Lingr, Sauer, Jahanbakhsh, Minteh, Gimenez.
PEC Zwolle: Vermeer, Hauptmeijer, Van den Berg, Vellios, Bobson, Fontana, Buurmeester, Oukhattou, Gijselhart.