FEYENOORD

Afscheidsduel Slot met minder publiek, Feyenoord bestraft voor vuurwerk in bekerduel

Het vuurwerk bij de opkomst van Feyenoord en FC Groningen
© Joris Verwijst/Orange Pictures
De laatste wedstrijd met Arne Slot als trainer van Feyenoord zal met een beperkter aantal publiek gespeeld worden. Feyenoord moet van de KNVB de vakken X, R, S en T verplicht leeg houden bij de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Excelsior.
De straf is een direct gevolg van het afsteken van vuurwerk door supporters tijdens de halve finale in de TOTO KNVB Beker tegen FC Groningen. Ook dient Feyenoord een boetebedrag van € 15.000,- te betalen.
De aanklager betaald voetbal stelt onder meer dat ‘bij het bepalen van de straf rekening is gehouden met de omvang van het vuurwerk tijdens de wedstrijd tegen FC Groningen, de gevaarzetting die daarmee is verbonden en de omstandigheid dat er sprake is van recidive op deze vakken’.

Optelsom

Feyenoord had vanwege overtredingen bij diverse eerdere thuiswedstrijden op de zogeheten strafkaart van de KNVB al meerdere aantekeningen staan. Bovendien stond een voorwaardelijke straf open naar aanleiding van het afsteken van vuurwerk door supporters tijdens de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht op 20 december 2023.
Alle kaarten van de supporters op de betreffende vakken X, R, S en T zijn voor de wedstrijd tegen Excelsior inmiddels geblokkeerd. In lijn met de straf van de aanklager is het seizoenkaarthouders van de vakken X, R, S en T niet toegestaan om het stadion tijdens de wedstrijd Feyenoord – Excelsior te betreden.

Laatste duel van Slot

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen is ook meteen de afscheidswedstrijd van trainer Arne Slot. Hij vertrekt na drie seizoenen Feyenoord naar Liverpool. De officiële bevestiging van zijn transfer moet nog door de clubs gegeven worden, maar vlak voor het weekend bereikten alle partijen al een mondeling akkoord.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl