FC RIJNMOND

Van der Knaap over vertrek Slot bij Feyenoord: 'Als supporter trots, als directeur liever met hem doorgegaan'

Ruud van der Knaap in FC Rijnmond
© Rijnmond
In FC Rijnmond werd logischerwijs vooral het aanstaande vertrek van Arne Slot besproken. Maar met Ruud van der Knaap, commercieel directeur van Feyenoord, te gast ging het uiteraard ook over de commerciële kant van de club van Zuid. "Verzekering van Champions League betekent een enorme impuls voor de club: minimaal 35 miljoen euro", aldus Van der Knaap.
Commercieel directeur Van der Knaap vertelt over de situatie rondom Slot, die hard op weg is de nieuwe trainer van Liverpool te worden: "Ik heb mijn eigen verantwoordelijkheid, de hoofdtrainer is echt het dossier van Dennis te Kloese. Dit is niet mijn pakkie-an." Feyenoord-watcher Dennis van Eersel wordt ook gevraagd naar de situatie: "De signalen die ik krijg zeggen dat het opeens vlot zou kunnen gaan, en dat Feyenoord en Liverpool er snel uit kunnen komen", aldus Van Eersel.
"Als supporter zou ik echt wel trots zijn als Slot die stap zou zetten, maar als directeur kijk je daar anders naar, want het liefst zouden wij nog twee jaar met hem doorgaan", vervolgt Van der Knaap. "Wij hebben ook allerlei 'snode plannen' en willen elke dag beter worden, en Slot heeft bewezen dat hij spelers beter kan maken."
"Het komt rond, mits het juiste bedrag op tafel komt", vertelt Van Eersel. "Liverpool zit nog onder de tien miljoen, en Feyenoord verlangt naar meer." Van der Knaap vertelt over de rol van Slot in de commercie: "Af en toe gebruiken we Slot in de samenwerking met sponsoren."

Opvolgers

"Joseph Oosting heeft vandaag zijn contract verlengd, dus door die naam is een streep", duidt Van Eersel. "Omdat de voertaal op trainingscomplex 1908 Engels is kan het best een buitenlandse naam worden."
"Ga maar eens een nieuw Arne Slot vinden, dat gebeurt niet zo één, twee, drie", vertelt Michiel Kramer.
Presentator Bart Nolles oppert Robin van Persie. "Wat ik begrijp is dat hij zelf een andere stap ziet zitten, daarin wordt Heerenveen publiekelijk genoemd", zegt Van Eersel. "Daarnaast moet Feyenoord ook vinden dat Van Persie er klaar voor is."
Robin van Persie is op dit moment trainer van Feyenoord Onder 18
© Orange Pictures/Danny Ploegaert
"Ik zou als Van Persie niet naar Feyenoord gaan, het is namelijk nogal een vacature die je in moet vullen. Ik zou eerst kiezen voor een tussenstap", aldus Kramer.

Go Ahead Eagles

Feyenoord verzekerde zich donderdagavond tussen alle bedrijven door van een nieuw seizoen Champions League-voetbal, door met 3-1 te winnen van Go Ahead Eagles. "Sommige aanvallen vond ik echt hoogstaand hoor", vertelt Van Eersel. "Ik word wel een beetje moe van al die mensen die klagen over de spitsen als ze niet scoren", vervolgt Kramer. Dan vraag ik me af: hoeveel 100 procent kansen heeft Ueda nu eigenlijk gehad? Zelfs de goal was geen 100 procent kans."
Kramer, die in zijn carrière onder meer voor Feyenoord en Sparta speelde, vertelt over de van een blessure teruggekeerde Bijlow: "Het is lekker voor hem dat hij even wat wedstrijdjes kan keepen richting het EK en ik hoop dat hij het qua blessures volhoudt."
Ook Trauner keerde donderdagavond terug in de basis na een blessure. "Hij was goed, zoals we hem kennen", vertelt Van Eersel over de terugkeer van de Oostenrijker.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl