PODCAST

Podcast Feyenoord: 'Het kan heel snel gaan als Liverpool er nog een paar miljoen bij plust'

In Podcast Feyenoord draait het maar om één ding: het naderende vertrek van trainer Arne Slot naar Liverpool
© VKSportphoto / Yannick Verhoeven
In Podcast Feyenoord vormde niet de 1-3 zege op Go Ahead Eagles het hoofdonderwerp, maar wel de aanstaande transfer van trainer Arne Slot naar Liverpool. Presentator Jesse van Someren blikt terug op een avondje Deventer met verslaggevers Dennis van Eersel en Dennis Kranenburg, waarbij het voetbal slechts bijzaak was.
"Het verhaal bij Feyenoord is het vertrek van de succestrainer", trapt Van Eersel af. "Er zijn onderhandelingen gaande tussen Feyenoord en Liverpool. Die clubs gaan er uiteindelijk uitkomen. Hij gaat een geweldige stap maken naar een van de grootste clubs in de grootste competities ter wereld. Ik denk dat iedereen hem die stap van harte gunt."

'99,9 procent zeker'

En ook Kranenburg kan er niet omheen. "Ik ben voor 99,9 procent zeker dat het rond gaat komen. Ik kan me niet voorstellen dat Slot en zijn zaakwaarneemster er niet uit gaan komen. Liverpool wil hem graag hebben, Slot wil er heel graag naartoe. Het gaat natuurlijk om grote bedragen. De ene club wil zo min mogelijk betalen, de ander wil zoveel mogelijk overhouden. Ze gaan elkaar uiteindelijk vinden en dan gaat Slot zijn transfer maken naar zijn droomcompetitie."
Slot is in de media een heel stuk opener dan een klein jaar eerder, toen zijn naam in verband werd gebracht met Tottenham Hotspur. "Toen wilde hij er absoluut niets over zeggen, draaide hij om de hete brei heen terwijl iedereen wel wist hoe de vork in de steel zat", zegt Kranenburg.

Duurste Nederlandse trainerstransfer

Maar daarvan is nu geen sprake: sterker nog, hij liet donderdagavond tijdens de persconferentie niet na te wijzen op zijn verdiensten voor Feyenoord én het feit dat hij mogelijk de duurste trainerstransfer ooit wordt in ons land.
"Daar zit natuurlijk wel een gedachte achter", vervolgt Kranenburg. "Daarmee geeft hij wel een beetje sturing aan het geheel. Aan de andere kant is het natuurlijk vervelend dat je als trainer van Feyenoord in de wachtkamer zit voor een transfer naar Liverpool, misschien wel een van de grootste clubs ter wereld. Dan wil je natuurlijk het liefst dat je hoort: oké, hier heb je het contract liggen, je kunt tekenen en klaar. Dat speelt echt wel door z'n hoofd, daar ben ik van overtuigd."

Done deal hangt in de lucht

Waar het tweetal ook van overtuigd is, is dat de deal snel rond is. Misschien al wel vrijdagochtend? "De bal ligt nu vooral bij Liverpool", zegt Van Eersel. "Met de info die ik heb zou het gaan een bod van 9 miljoen exclusief bonussen dat is afgewezen. Feyenoord wil sowieso boven die 10 miljoen euro uitkomen, exclusief bonussen. Dat is al een record."
"Ronald Koeman is de hoogste uitgaande transfer van een Nederlandse trainer geweest, destijds voor 5 miljoen euro. Daar zit het nu al boven. Het kan heel snel gaan als ze er nog een paar miljoen bij plussen. Dan kan het heel snel een done deal zijn."
Mocht het zover komen, dan kan Feyenoord zich al in een vroeg stadium gaan voorbereiden op de zoektocht naar een opvolger van Slot. "Die persconferenties, drie jaar lang", vertelt Van Eersel. "Zo'n verademing. Elk woord is raak, op elke vraag komt er een welgevormd en ogenschijnlijk weldoordacht antwoord. Dat ga ik zeker missen."
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl