FEYENOORD

Feyenoord mist tegen Go Ahead de matchwinner van de bekerfinale

Quinten Timber koestert Feyenoord-doelpuntenmaker Igor Paixão na zijn winnende goal in de bekerfinale tegen NEC
© VKSportphoto
Feyenoord moet het donderdagavond in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles doen zonder Igor Paixao. De Braziliaan maakte zondag in de bekerfinale tegen NEC nog de enige goal, maar heeft aan die wedstrijd klachten aan zijn hamstring overgehouden.
Of Calvin Stengs donderdag om 21:00 uur aan de aftrap kan verschijnen is nog een vraagteken. Ook de middenvelders Mats Wieffer en Gjivai Zechiël staan aan de kant, net als linksback Quilindschy Hartman die deze woensdag succesvol is geopereerd aan zijn knie en nog maanden moet revalideren.
Feyenoord had al voor de bekerwinst en de serieuze interesse vanuit Liverpool in trainer Arne Slot besloten om hem geen persconferentie te laten geven op deze woensdag. Of Justin Bijlow de plek onder de lat weer overneemt van Timon Wellenreuther is daardoor ook nog niet bekend.
Feyenoord heeft nog één punt nodig om plek 2 ook officieel in handen te krijgen. Dat ticket voor de groepsfase Champions League wil Slot zo snel mogelijk veiligstellen, het liefst al in Deventer op donderdagavond.
"En ook los daarvan is er voor ons nog veel om voor te spelen," zegt Slot op de website van Feyenoord. Hij doelt daarmee onder meer op het aantal nog te behalen punten in de competitie. Feyenoord werd vorig seizoen landskampioen met 82 punten, terwijl de ploeg nu zelfs op een totaal van 84 kan komen. Slechts één keer eerder in de clubhistorie eindigde Feyenoord met meer punten (85 in 1972-1973, omgerekend naar het driepuntensysteem).
"Bovendien zijn we inmiddels ruim vier maanden ongeslagen als je de penaltyreeks bij AS Roma niet meerekent. Die ongeslagen reeks zegt veel over dit team, dat absoluut niet houdt van verliezen. Met die eigenschap willen we deze reeks met in elk geval nog een aantal weken verlengen. Daarnaast zijn er voor voldoende spelers nog individuele belangen, met de toernooien die deze zomer op het programma staan."
Over de interesse van Liverpool en een eventueel vertrek bij Feyenoord heeft Slot nog niets gezegd. Dat zal voorafgaand en na afloop van de wedstrijd in Deventer natuurlijk wel gebeuren.
De wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en Feyenoord begint donderdag om 21:00 uur en is live te volgen op Radio Rijnmond

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl