FEYENOORD

Feyenoord bezig met opvolger Slot als hij naar Liverpool vertrekt

Feyenoord-trainer Arne Slot maakt zich op voor de bekerfinale tegen NEC
© VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Een gelopen koers is het zeker nog niet, maar gezien de verregaande interesse van Liverpool wordt er bij Feyenoord serieus rekening gehouden met een vertrek van Arne Slot. In De Kuip wordt er logischerwijs ook al nagedacht over hoe het verder moet zonder de succestrainer.
Als Slot en zijn zaakwaarnemer Rafaela Pimenta er uit komen met de Engelse topclub moet Liverpool ook nog langs Feyenoord. Bij de verlenging van zijn contract afgelopen zomer is geen afkoopsom opgenomen voor na dit huidige seizoen. Dat betekent dat Feyenoord kan vragen wat het redelijkerwijs wil hebben voor de trainer.
Eerder toonde Feyenoord zich schappelijk toen Shakthar Donetsk zich meldde voor assistent-trainer Marino Pusic. Feyenoord heeft niets aan ontevreden stafleden. En hoewel directeur Dennis te Kloese afgelopen maandag nog zei dat de club er alles aan wil doen om Slot te behouden, valt er uiteraard altijd over te praten.
Engelse media schrijven dat Liverpool rekent op een te betalen bedrag van 9 miljoen pond, bijna 10,5 miljoen euro. Maar waarschijnlijk zal het bedrag dat Feyenoord vraagt nog enkele miljoenen hoger uitvallen. Gezien de bedragen die in de top van de Premier League worden uitgegeven, lijkt dit geen struikelblok te vormen.
Feyenoord-trainer Arne Slot heeft de TOTO KNVB Beker in zijn handen
© VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Arne Slot zelf zei op een persconferentie na de bekerwinst afgelopen zondag al dat hij verwacht dat Feyenoord, bij eventuele interesse van een topclub, zich meewerkend zal opstellen gezien zijn verdiensten voor de club. Hij werd immers kampioen, won dit seizoen de beker en haalde een Europese finale in de Conference League. Bovendien transformeerde de manier van spelen zichtbaar onder zijn leiding en hebben veel spelers zich doorontwikkeld waardoor de club op transfergebied goede jaren heeft gehad.

Opvolging van Slot

Aangezien er vorig jaar ook al serieuze interesse was van Chelsea en met name Tottenham Hotspur is de directie van Feyenoord natuurlijk niet verrast door de nieuwe interesse in Slot. Feyenoord maakte met zijn spel indruk in de Champions League en heeft qua puntenaantal weer een seizoen in de eredivisie waarmee het ook kampioen had kunnen worden. Aan een trainer die dat bewerkstelligt gaat getrokken worden.
Net zoals met spelers heeft Feyenoord dus ook al nagedacht over het profiel van een opvolger van Slot en er worden intern ook concrete namen besproken. De naam van Joseph Oosting, trainer van FC Twente, is hierbij als eerste naar buiten gelekt, maar hij is zeker niet de enige eventuele kandidaat.
Twente-trainer Joseph Oosting
© Pieter van der Woude/Orange Pictures
Oosting past in het profiel van Feyenoord, gezien de attractieve speelwijze van FC Twente. Gekoppeld aan succes, door AZ en Ajax ruim achter zich te houden, zijn de Tukkers hard op weg naar de voorronde van de Champions League.
Vrees dat Feyenoord opeens in zal storten na een vertrek van Slot is er niet. In Rotterdam Zuid is op meerdere gebieden een professionaliseringslag gemaakt en er ligt een helder plan wat betreft de werkwijze en speelwijze. Deze is gemaakt om de manier van spelen van het eerste elftal ook over te dragen aan de jeugdelftallen in de Academy.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl