FEYENOORD

'Liverpool bereidt miljoenenbod voor om Arne Slot over te nemen van Feyenoord'

Feyenoord-trainer Arne Slot heeft de TOTO KNVB Beker in zijn handen
© VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
De Engelse topclub Liverpool heeft verregaande belangstelling voor Feyenoord-trainer Arne Slot. Dat melden diverse Engelse media, waaronder gerenommeerde bronnen als The Guardian en Sky Sports. Liverpool zou de transfer binnen enkele weken willen afronden en is bereid om een bedrag van rond de negen miljoen pond neer te leggen.
Liverpool heeft zich nog niet officieel gemeld bij Feyenoord. En een gelopen koers is het ook nog niet, weet bijvoorbeeld Sky Sports.
Zij halen de uitspraken aan van Dennis te Kloese tijdens het huldigingsfeest voor de gewonnen KNVB Beker. De directeur van Feyenoord gaf toen bij Rijnmond aan dat de club er alles aan zal doen om Slot als trainer te behouden.
In het contract van Slot is deze zomer geen clausule actief waarbij er een vaste transfersom voor geïnteresseerde clubs is afgesproken. Dat betekent dat het Feyenoord vrij staat om te vragen wat het wil voor de trainer. Liverpool weet daardoor dat het waarschijnlijk dieper in de buidel moet tasten dan wat doorgaans gangbaar is bij een trainer.

Slot als frontrunner in Liverpool

Liverpool ziet Slot als een 'frontrunner voor de functie', schrijft The Guardian. "Slots prestaties met een relatief bescheiden budget en een agressieve speelstijl hebben wijdverbreide interesse gewekt", stelt de kwaliteitskrant.
Momenteel is de Duitser Jürgen Klopp nog trainer van Liverpool. Hij won met de club alle mogelijke prijzen, waaronder de Engelse landstitel, de Champions League en het wereldkampioenschap voor clubs. In januari maakte hij echter bekend dat dit zijn laatste seizoen als Liverpool-trainer is.
Lang leek Xabi Alonso de voornaamste kandidaat voor Liverpool, maar de Spanjaard heeft inmiddels bijgetekend bij Bayer Leverkusen. Roberto De Zerbi, trainer van Brighton & Hove Albion, zou ook de belangstelling van Liverpool hebben getrokken.

Succestrainer in Rotterdam

Slot verlengde een jaar geleden nog zijn contract bij Feyenoord, ondanks dat er flink aan hem werd getrokken door onder meer Tottenham Hotspur en Chelsea. De verwachting was al dat er deze zomer opnieuw serieuze interesse in de succestrainer zou komen.
De trainer leidde Feyenoord onder meer naar de landstitel in 2023 en de bekerwinst in 2024. Daarnaast bereikte hij in zijn eerste seizoen met de Rotterdammers de finale van de Conference League, die in mei 2022 met 1-0 verloren werd van AS Roma.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl