FEYENOORD

Slot, Wieffer, Timber en Beelen genieten van huldiging Feyenoord: 'Maar ik kan niet over Geertruida heen'

Een uitzinnige Lutsharel Geertruida toont de KNVB Beker aan het publiek op de Binnenrotte
© VKSportphoto
Feyenoord voegde zondag de veertiende KNVB Beker toe aan de prijzenkast en dat werd een dag later uitgebreid gevierd op de Rotterdamse Binnenrotte. Met Arne Slot als spreekstalmeester, Lutsharel Geertruida als de grote entertainer en Mats Wieffer die zijn krukken ditmaal niet de lucht ingooide. Een terugblik op de festiviteiten met spelers en trainer.

Slot: 'Ik kan niet over Geertruida heen, hè'

Slot is niet alleen een goede trainer, maar ook een prima spreekstalmeester, zo liet hij zien bij de huldiging. Eén voor één kondigde hij op het podium de spelers aan, die het applaus daarna dankbaar in ontvangst namen. "Die huldiging is prachtig, maar ik vind ook dat elk individu even naar voren moet worden geroepen", verklaart Slot. "Ik weet niet of dat ook gebeurd was als ik dat niet gedaan had, dus vandaar dat ik dat op me nam. En ik had de microfoon ook in m'n handen. Maar ik kan niet over Lutsharel Geertruida heen, hè."
De Feyenoord-verdediger was duidelijk de gangmaker op het podium op de Binnenrotte en riep op een gegeven moment alle fans op om te scanderen dat 'Arne moet blijven'. "Da's wel slim van 'm, want anders zouden ze gaan roepen: Lutsha moet blijven", grijnst Slot.
Arne Slot en burgemeester Ahmed Aboutaleb bij de huldiging van Feyenoord op de Binnenrotte
© VKSportphoto
Tegelijkertijd zegt het ook iets over hoe zijn spelers naar hem kijken, toch? "Daar heb je dit op zich niet voor nodig", zegt Slot. "Dat voel je wel als trainer of spelers je waarderen, dat ze het gevoel hebben iets van je te leren of dat ze graag willen dat je blijft. Dat gevoel had ik al, maar dat wordt hier dan nog bevestigd. Dat is ook mooi om zo te ervaren."
Het feest an sich noemt Slot 'heel bijzonder'. "Het is gewoon heel mooi om te merken hoeveel Feyenoord doet met Rotterdammers en mensen buiten Rotterdam. Dat merken we natuurlijk tweewekelijks in het stadion en ook uit, maar vandaag absoluut ook."
Slot: 'Ik kan niet over Geertruida heen, hè'
Of Slot straks nog even moet bijslapen? "Mwa, valt mee. Ik kan wel redelijk tegen wat minder slaap. Ik kom uit Zwolle en moet regelmatig om half 6, 6 uur wegrijden. Ik ben wel gewend om wat minder te slapen, dat was vannacht ook zo."

Wieffer: 'Zat op een stoel te wachten tot het klaar was'

Waar Mats Wieffer zijn krukken zondag na het laatste fluitsignaal nog de lucht ingooide, hield hij ze op het podium op de Binnenrotte stevig vast. De geblesseerde middenvelder genoot wel, al waren de emoties niet zo intens als na het laatste fluitsignaal in De Kuip. "Dat was wel een aardige ontlading, ja", lacht Wieffer. "Ik ging als een idioot het veld op."
De geblesseerde Mats Wieffer en Quilindschy Hartman vieren het winnen van de KNVB Beker
© VKSportphoto
Het was voor Wieffer een crime om het duel vanaf de tribune te moeten beleven, vertelt hij. "Ik kan daar eigenlijk helemaal niet naar kijken. Vooral die laatste twintig minuten, waarin we nog rood krijgen en er nog acht minuten bijkomen. Die laatste tien minuten heb ik helemaal niet meer gekeken. We moesten naar de kleedkamer. Sommigen gingen op de tv kijken, maar ik kan dat echt niet. Ik zat gewoon op een stoel te wachten tot het klaar was."
Over de aard van zijn blessure en wat dat mogelijk betekent voor zijn EK-aspiraties is de middenvelder nog onzeker. "Deze week heb ik een scan. Tot nu toe weet ik niet precies hoe en wat. Ik denk sowieso wel dat ik er een paar weken uit ben."
Wieffer: 'Zat op een stoel te wachten tot het klaar was'
Toch probeerde Wieffer te genieten. Dat lukte. "Maar wel in iets minder mate", geeft hij toe. "Ook omdat je natuurlijk zelf niet hebt gespeeld. Maar nog steeds ben ik heel blij. Het is heel mooi dat al die mensen de tijd nemen hierheen te komen om met ons het feestje te vieren."

Timber: 'Voor mij de tweede keer, maar eigenlijk went het nooit'

Daar sloot Quinten Timber, die zondag wel negentig minuten speelde, zich bij aan. "Het was mooi. Voor mij de tweede keer, maar eigenlijk went het nooit. Het was hier meer podiumachtig, je kon wat meer springen en dansen, maar vorig jaar was het ook fantastisch. Volgens mij waren er toen wel iets meer mensen, maar ik heb van beide genoten."
Quinten Timber koestert Feyenoord-doelpuntenmaker Igor Paixão na zijn winnende goal in de bekerfinale tegen NEC
© VKSportphoto
De bekerwinst betekent voor Timber 'heel veel'. "Persoonlijk maar ook als team wil je natuurlijk gewoon prijzen pakken. We hebben nu de beker gepakt en daar zijn we heel blij mee."
Daar moest Feyenoord zondag wel hard voor werken, weet ook Timber. "We waren niet tevreden over de eerste helft. We konden gewoon veel beter. Ik zat in de rust in de kleedkamer en dacht: we moeten dit gaan veranderen. We hebben gestreden als team en hebben dit jaar al vaker laten zien dat we goed kunnen voetballen, maar ook goed kunnen strijden. Ik ben wel trots op het team."
Timber: 'Voor mij de tweede keer, maar eigenlijk went het nooit'

Beelen: 'Je maakt dit niet vaak mee in je carrière'

Waar Slot, Timber en Wieffer al een keer eerder een huldiging meemaakten, was het voor Thomas Beelen de eerste keer. En dan ook nog eens in zijn eerste jaar bij de club. "Dat is wel bijzonder, denk ik. En ook mooi dat we het seizoen zo kunnen afsluiten met een prijs. Je maakt dit niet vaak mee in je carrière, dus zulke bijzondere momenten moet je koesteren."
En dat werd in de nacht van zondag op maandag dan ook gevierd. "Het is vroeg geworden. We hadden eerst een feestje met familie en vrienden en toen dat klaar was, zijn we nog even de stad in geweest. Broederliefde kwam optreden, dat was ook leuk."
Een jaar geleden samen overgekomen van PEC Zwolle, nu bekerwinnaars met Feyenoord: Thomas van den Belt en Thomas Beelen
© VKSportphoto
Over optredens gesproken: Geertruida, één van de kompanen in de defensie van Feyenoord, trok die lijn op het podium van de Binnenrotte moeiteloos door. Is Geertruida altijd zo'n gangmaker? "Hij is wel een gangmaker, maar hij verbaasde me nu wel", knipoogde Beelen. "Hij nam het echt goed over en was gewoon aan het optreden daar, hij kreeg het sfeertje er goed in."
Beelen: 'Je maakt dit niet vaak mee in je carrière'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl