Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB en ARAG presenteren nieuw scheidsrechterstenue voor #TeamFairPlay

KNVB Media
KNVB Media
22 april 2024, 13:00

Het shirt werd opgedragen aan #TeamFairPlay. - Foto: KNVB Media

De volledige arbitrage maakte op zondag 21 april tijdens de TOTO KNVB Bekerfinale Feyenoord – N.E.C voor het eerst haar opwachting in het gloednieuwe Nike scheidsrechterstenue. Voorafgaand aan de finale werd het shirt opgedragen aan het grootste team in het Nederlandse voetbal: #TeamFairPlay.

Een team bestaande uit ruim 28.000 actieve scheidsrechters in het Nederlandse amateur- en betaald voetbal, die zich gezamenlijk inzetten om ieder speelweekend ruim 32.000 wedstrijden tot een goed einde te brengen. Want: zonder scheids, geen voetbal.

Betaald voetbalscheidsrechter Serdar Gözübüyük: "Ik zet mij in om ervoor te zorgen dat iedereen zich onderdeel van een team en het spel kan voelen, zoals ik een team vorm met de arbitrage tijdens een wedstrijd in het betaald voetbal. Met de lancering van het nieuwe scheidsrechterstenue zorgen we ervoor dat alle actieve scheidsrechters in Nederland onderdeel van #TeamFairPlay kunnen zijn."

Scheidsrechters zijn een onmisbare schakel.

Voetbal verenigt

Het tenue dat scheidsrechters delen, maakt hen één

Voetbal verenigt ons allemaal. Duizenden vrouwen, mannen, junioren en pupillenteams staan zij aan zij, waarbij de scheidsrechter een onmisbare schakel vormt. Tussen de teams en langs de zijlijn vervult de arbitrage een verbindende rol, zorgt voor gelijkheid en waakt over eerlijk en sportief spel.

Ondanks dat een scheidsrechter alleen op het veld staat, wordt hij of zij gesteund door duizenden anderen die elke week hetzelfde shirt dragen. Of het nu in de schijnwerpers van De Kuip is of op het natte gras van de lokale amateurvereniging, het tenue dat scheidsrechters delen, maakt hen één. Geen assist, schouderklop of omhelzing van een teamgenoot, maar het gedeelde tenue verenigt hen.

Scheidsrechterstenue omarmen

Het nieuwe scheidsrechterstenue wordt mede mogelijk gemaakt door ARAG, partner van de KNVB scheidsrechters. ARAG support FairPlay op de Nederlandse voetbalvelden en al meer dan 12,5 jaar draagt de juridische probleemoplosser de voetbalscheidsrechters in Nederland een warm hart toe.

"Laten we samen het nieuwe scheidsrechterstenue omarmen en laten zien dat scheidsrechters in hun tenue deel uitmaken van het grootste #TeamFairPlay", aldus Marc van Erven, CEO ARAG Nederland. "Samen vormen de scheidsrechters één team, met één duidelijk doel voor ogen: eerlijkheid en sportiviteit binnen het voetbal."

KNVB Shop KNVB Shop Het nieuwe scheidsrechterstenue is vanaf nu beschikbaar.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen