FEYENOORD

Te Kloese spreekt over Slot en stadiondossier: 'Hopen dat Arne volgend jaar trainer van Feyenoord is'

Dennis te Kloese, de algemeen en technisch directeur van Feyenoord
© VK Sportphoto
Na het kampioenschap van vorig jaar was het zondag voor Feyenoord en Dennis te Kloese opnieuw prijs met winst van de KNVB Beker. De algemeen en technisch directeur van de Rotterdammers sprak zich voorafgaand aan de huldiging op de Binnenrotte uit over de wens om trainer Arne Slot voor de club te behouden én deelde zijn onvrede over het stadiondossier.
"Dit gaat natuurlijk niet wennen en moet ook niet wennen. Dit is heel erg mooi en we zijn er heel erg trots op. Voor spelers, trainers en iedereen die betrokken is, is dit natuurlijk een fantastisch moment."
Te Kloese sprak die woorden uit met kleine oogjes, want ook de bestuurder had een lange nacht achter de rug. "We hebben het goed gevierd. Het is vrij laat geworden. Of vroeg, dat kan ook."

Arne Slot

Maar ook met kleine oogjes is de bestuurder duidelijk over de wens van Feyenoord als het gaat om de toekomst van succestrainer Slot. "Het is natuurlijk geen geheim dat hij erg in de gaten loopt", zegt Te Kloese.
"Hij is een fantastische trainer met een bijzondere staat van dienst in Rotterdam, nu al. Hoe we ons geprofileerd hebben, hoe we in de Champions League hebben gespeeld, de manier van voetballen, dat spreekt natuurlijk heel veel clubs aan."
Te Kloese spreekt over toekomst Slot en stadiondossier: 'Hopen dat Arne volgend jaar trainer van Feyenoord is'
"Aan de andere kant hebben we vorig jaar natuurlijk bewust zijn contract verlengd, voor een langere periode. Het is ook bekend dat hij niet zomaar weg kan. We hopen dan ook dat Arne in ieder geval volgend jaar gewoon de trainer van Feyenoord is. Dat hoopt iedereen."
Slot houdt zich tot dusver op de vlakte over zijn toekomst. Het is geen geheim dat de trainer met name perspectief ziet als Feyenoord zich aan de bovenkant kan versterken.
"Ik denk dat we daar zeker over na kunnen denken", reageert Te Kloese. "Aan de andere kant hebben we een model gecreëerd met slim scouten, goed ontwikkelen en daarna heel veel waarde ontwikkelen. We moeten altijd goed nadenken wat we doen. Maar we hebben zeker ook de mogelijkheid om ons specifiek op een aantal posities te versterken. Daar zijn we ons ook op aan het oriënteren op dit moment."

Stadiondossier

Ook reageert Te Kloese op de onrust die is ontstaan nadat Feyenoord niet is betrokken bij het recente besluit van de gemeente en Stadion Feijenoord om geen concerten meer te organiseren in De Kuip. De gemeente wil woningen bouwen in de buurt van het stadion. Stadion Feijenoord krijgt hiervoor een compensatie van miljoenen. Feyenoord is in die beslissing niet gekend.
"Het is een situatie die al heel lang leeft", zegt Te Kloese. "We zijn inderdaad erg ontstemd over het feit dat er werd medegedeeld dat er een aantal dingen met de gemeente geregeld zijn waarin wij als huurder van het stadion niet zijn gekend en waarin wij zeker meegenomen hadden moeten worden."
"Wij hadden daarin een rol kunnen spelen ten behoeve van Feyenoord. Wat dat betreft is daar het laatste woord zeker nog niet over gesproken. Daar moeten we nog eens over zitten. We willen dit vandaag de blij stemming niet laten drukken, maar dat we ontstemd zijn, mag wel duidelijk zijn."
Wat de uitleg van Stadion Feijenoord is geweest om de club niet mee te nemen in het hele traject om subsidie van de gemeente te verkrijgen om in ieder geval geen concerten meer te organiseren? "Daar zullen ze hun eigen redenen voor moeten hebben en daar moeten wij ook over geïnformeerd worden", vervolgt Te Kloese.
"Wij hebben daarin niet het vertrouwen gekregen om meegenomen te worden, om mee te denken. Ik denk dat Feyenoord een unieke positie bekleedt binnen de stad. Maar zeker ook binnen het stadion, als enige bespeler. Ik denk dat wij veel beter en op een veel opener manier gekend hadden moeten worden."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl