FEYENOORD

Bekerwinnaar Feyenoord gehuldigd in centrum Rotterdam

Het was één groot feest op de Binnenrotte
© MediaTV
Rotterdam geniet na van de huldiging van Feyenoord op de Binnenrotte. Inmiddels zijn de festiviteiten afgerond en wordt de Binnenrotte schoongeveegd. In dit bericht lees je alle gebeurtenissen rondom de huldiging terug. Dit bericht wordt de hele dag aangevuld en ververst.

RET rijdt vanaf 14:30 uur weer op Blaak

De wegafsluitingen op en rondom Blaak gelden nog tot 14:30 uur. De RET rijdt vanaf dan weer met de tram, metro en bus naar het station. De afsluitingen van de Meent, de Haagseveer, de Lombardkade en de zijstraten tussen de Binnenrotte en de Botersloot gelden nog tot 15.30 uur.

Selectie klimt spelersbus weer in

Na een feestelijke huldiging is het tijd voor de selectie van Feyenoord om te genieten van wat welverdiende rust. Na nog een paar foto's met fans te hebben genomen is de selectie weer in de spelersbus geklommen en is het tijd om naar huis te gaan.
Voor het vertrek moesten er nog wel wat foto's met de selectie worden gemaakt
© Rijnmond

Huldiging afgelopen

De huldiging van Feyenoord is afgelopen. De supporters vertrekken vanaf de Binnenrotte, terwijl sommigen nog even nagenieten van het feest. Wanneer iedereen is vertrokken, wordt het podium afgebroken.
De Binnenrotte is weer leeg
© Rijnmond

Lee Towers zingt 'You Never Walk Alone'

Het is natuurlijk traditie dat Lee Towers bij iedere huldiging van Feyenoord 'You Never Walk Alone' zingt, en dat is ook deze keer niet anders. Na zijn introductie door trainer Arne Slot komen de armpjes in het publiek omhoog en gaan de monden open, en klinkt daar weer die bekende stem, gevolgd door een koor van duizenden.
Lee Towers zingt de menigte toe
© Rijnmond

'Komen wij uit Rotterdam, ken je dat nie horen dan'

Dat Geertruida de bal goed beheerst, was al bekend. Maar dat hij ook een publiek van duizenden als een instrument weet te bespelen, dat blijkt tijdens de huldiging. Op zijn verzoek werd het volume van de muziek even gedempt, waarop hij het publiek leidde in een luidkeelse 'komen wij uit Rotterdam, ken je dat niet horen dan?'

Geertruida onderbreekt huldiging vanwege medische noodsituatie

Heel even keek het publiek vreemd op toen de muziek en de feestelijkheden bij de huldiging werden onderbroken door niemand minder dan Lutsharel Geertruida zelf. Wat bleek? Iemand in het publiek leek een medische noodsituatie mee te maken. Gelukkig bleek al snel dat er niks ernstigs aan de hand werd, waarop Geertruida het publiek weer feilloos op wist te zwepen met een vrolijk dansje.

Gernot Trauner zingt publiek toe

De zee van mensen op de Binnenrotte is veranderd in het grootste koor van Rotterdam. Onder leiding van de Oostenrijkse aanvoerder Gernot Trauner wordt er luidkeels gezongen. Terwijl het publiek op en neer springt en feestviert, gaat de selectie zelf op de foto met de beker.

Selectie één voor één op de foto met beker

Het is feest op de Binnenrotte, en dan niet alleen op het plein zelf. De selectie van Feyenoord lijkt zelf ook goed te genieten van de spotlights. Eén voor één krijgen de spelers de beker in handen geduwd om vervolgens op de foto te gaan met de duizenden leden van het Legioen op de achtergrond. En bij ieder fotomomentje wordt uiteraard héél hard gejuicht.
Ook trainer John de Wolf ging op de foto met de beker.
Een blije John de Wolf
© Rob van Groeningen

Feyenoord selectie op podium toegejuicht door duizenden fans

De Feyenoord selectie wordt op dit moment gehuldigd. Op het podium op de Binnenrotte in het centrum van de stad wordt de bekerwinnaar toegejuicht en gezonden door vele duizenden dolenthousiaste fans. Veel fans stonden al uren voor de huldiging voor de poort. De huldiging is via onderstaande stream live te volgen.
Paixao de matchwinnaar met de beker
© Rijnmond
Duizenden fans, ook met vuurwerk, op de Binnenrottte
© Rijnmond

Zingende buschauffeurs gaan los

Het feest op de Binnenrotte is inmiddels goed en wel begonnen. Supporters, jong en oud, lijken het goed naar hun zin te hebben. Zo ook de zingende buschauffeurs van de RET. Zij wagen het zelfs om te hakken op de muziek die over het plein galmt.

De selectie is aangekomen

De bus met spelers en technische staf is aangekomen op de Binnenrotte, dat was rond 11.15 uur. Het was een korte nacht want het feest van de bekerwinnaar duurde tot diep in de nacht. Om 12.00 uur komt de selectie het podium op.
De bekerwinnaars zijn gearriveerd.
© Rijnmond

Kijk hier live naar de huldiging

Gemeente: nog plek genoeg op de Binnenrotte

Moet jij je nog haasten naar de Binnenrotte om op tijd te zijn voor de huldiging? Geen zorgen: volgens de gemeente Rotterdam is er nog plek zat op het plein. Volgens een woordvoerder van de gemeente is er ruimte voor maar liefst 35.000 mensen, dus ook als je wat later bent kun je nog makkelijk aansluiten.

Video: Trainer Slot gaat los op Broederliefde

Feyenoord vierde de bekerwinst met een besloten feest in de Harbour Club. Op het feest trad Broederliefde op. De spelers en deze rapformatie hebben een goede band. Tijdens het optreden gingen spelers én trainer Slot lekker los. De trainers is nog lekker soepel in de heupen.
Spelers, trainer en Broederliefde swingen op het bekerfeest

Lutsharel bij thuiskomst verrast door buurjongens

Feyenoord-aanvoerder Lutsharel Geertruida stond na de overwinning en het daaropvolgende feestgedruis nóg een verrassing te wachten bij thuiskomst. Twee buurkinderen hadden speciaal voor hem een boodschap op de vloer van de parkeergarage geschreven met krijt, meldt de Havenloods.
"Luts bedankt", staat er in grote witte krijtletters op de vloer. Daaronder staat een hart met de tekst "No guts, nog glory", waarbij de 'G' van 'guts' is veranderd in een 'L'. "No Luts, no glory" staat er dus eigenlijk.
No Luts, no glory
© Havenloods

Terminale fans krijgen ereplek

Voor drie Feyenoord-supporters is vandaag een wel hele bijzondere dag. Zij zijn terminaal ziek, maar hebben dankzij Stichting Ambulance Wens een topplek gekregen om vanaf daar de huldiging bij te wonen. Onder hen ook de 44-jarige Jan-Hein uit Leiden, die ondanks alles opgewekt blijft. "Het kan altijd slechter!"

De hekken zijn open

Een kwartier voor de officiële openingstijd van 09.00 uur zijn de eerste supporters al gefouilleerd en toegelaten door de hekken bij de ingang aan de Meent. Het feest begint pas over drie uur, maar volgens Rijnmond-verslaggever Jacco van Giessen was het rennen geblazen voor de supporters. Op het plein is plaats voor 35.000 supporters.
Deze supporters waren er al vroeg in de ochtend en hebben er veel zin in.
© Rijnmond.
Supporters gaan al lekker los op het nummer 'Voor onze club' van rapper Jack.

Alle zegen komt van boven

Op de Laurenskerk wappert trots de vlag van Feyenoord.
© Rijnmond
Zicht op het podium vanaf de achterzijde.
© Privéfoto

Feyenoord vierde feest in Harbour Club

Rond 08.00 uur wordt het steeds drukker. De eerste honderden fans zijn al neergedaald op de Binnenrotte. Onder hen ook een bekend gezicht: Sander de Kramer. Hij moet alleen nog wel een beetje bijkomen van de feestelijkheden van zondagavond.
"Ik heb gisteren het feestje in de Harbour Club mee mogen vieren met de spelers", zegt hij met een schrale stem. "Ik ben een beetje mijn stem kwijt, maar ik had beloofd om hier vanochtend te staan. Ik heb nog een halve tatoeage van John de Wolf op mijn arm staan, dus dan weet je hoe laat het is", lacht hij.
Tot in de kleine uurtjes werd er in de Harbour Club feest gevierd onder het genot van de hiphopgroep Broederliefde. "Iedereen ging los", vertelt De Kramer. "Het was één grote dolle boel."
En of hij zin heeft in het volgende feestje van vandaag? "Het wordt fantastisch. Twee prijzen in twee jaar én we gaan de Champions League in? Ik heb gisteren nog even met Arne Slot staan kletsen, hem een held genoemd en hem een kus op z'n kale kletser gegeven!"
Sander de Kramer met de beker en matchwinnaar Igor Paixao
© Sander de Kramer

Eerste fans staan al klaar

De huldiging van Feyenoord begint om 12.00 uur, maar sommige fans zijn wel érg vroeg opgestaan om een mooi plekje op de Binnenrotte te bemachtigen.
"Ik wil helemaal vooraan staan om een glimp op te vangen van de selectie van Feyenoord", vertelt één supporter die al uren voor de opening van de Binnenrotte (om 09.00 uur) in de rij staat. En hij is niet de enige.
De eerste supporters verzamelen zich 's ochtends vroeg al op de Binnenrotte
© Rijnmond
"Wij zijn om kwart over vijf vertrokken, dus we zijn ruimschoots op tijd", zegt een man die 's ochtends vroeg met zijn kinderen al bij de ingang aan de Meentzijde staat. De sfeer zit er in de vroege ochtenduurtjes al goed in. Dat de supporters er zin in hebben, dat blijkt. Allemaal willen ze zo dichtbij het podium staan als maar kan. "Dat is altijd het mooiste moment: wanneer de spelers het podium op gaan", zegt een jongen. "Dan ontploft het hè", vult zijn vader aan.
Of het zwaar was om zo vroeg op te staan? "Het is wel even pittig om zo vroeg je bed uit te moeten, maar je hebt er wel wat aan", lacht een fan.

Gemeente: Kom lopend of met OV

De gemeente Rotterdam roept supporters op om niet met de auto naar de huldiging te komen. Vanwege de afsluitingen in het centrum zou dat voor te veel drukte zorgen. Hoewel station Blaak wel met de trein te bereiken is, roept de gemeente op om uit te stappen op Rotterdam Centraal en vanaf daar naar de Meent te lopen.
Wie toch met de auto komt, kan die het beste parkeren op een P+R terrein om vervolgens de metro te pakken naar Rotterdam Centraal, Beurs of Oostplein. Blaak zelf is met de tram, bus en metro vanaf 9:30 uur niet bereikbaar. Een overzicht van alle afsluitingen vind je hier.

Deel van centrum afgesloten voor huldiging

Vanwege de huldiging en de verwachte drukte is een deel van het centrum van Rotterdam vandaag afgesloten voor verkeer. Dat heeft ook invloed op het openbaar vervoer. Alle informatie over afsluitingen vind je in het onderstaande bericht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl