FC RIJNMOND PODCAST

Podcast Feyenoord: 'Supporters maken geen onderscheid tussen landstitel en bekerwinst'

Feyenoord-trainer Arne Slot pakte zijn tweede prijs met de Rotterdammers
© VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Feyenoord heeft zondag weer een prijs te pakken. Na de 1-0 zege op NEC voegt het team van trainer Arne Slot voor de veertiende keer een beker aan de prijzenkast toe. Presentator Jesse van Someren kijkt terug met verslaggevers Dennis van Eersel, Dennis Kranenburg en Frank Stout.
De mannen in het stadion geven aan te hebben genoten van de spanning en de strijd op het veld, want de winst kwam niet vanzelf voor Feyenoord.
Van Eersel merkt op dat de geblesseerde Mats Wieffer erg gemist werd bij de Rotterdammers. "Hij is een heel bepalende speler voor Feyenoord om het middenveld in handen te krijgen", vindt Van Eersel. "Het zou om een bovenbeenblessure gaan. Of dit het einde van het seizoen is, dat werd na afloop van de bekerfinale nog niet gezegd."
De Rotterdammers speelden een rommelige eerste helft, merkt Kranenburg op. Het vuurwerk drukte een stempel, zo oordeelt de Feyenoordwatcher. Bovendien had NEC op sportief gebied 'haar huiswerk goed gedaan', zegt Van Eersel. "In de tweede helft had die ploeg het pas een stuk moeilijker met Feyenoord."
Feyenoord viert de bekerwinst tegen NEC in het seizoen 2023/2024
© VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Presentator Van Someren merkt dat de boel op scherp stond bij de Rotterdammers. "Spelers zeiden tegen elkaar ook de waarheid als het moest", vult Kranenburg aan. "Soms scholden ze elkaar verrot."
In de podcast haalt Stout, die in het centrum van Rotterdam de bekerfinale volgde, aan het begin van de uitzending aan dat de toon in deze aflevering een stuk vrolijker mocht. Van Eersel merkt bij Feyenoord-trainer Arne Slot dat hij deze prestatie min of meer naar beneden drukt. Stout vertelt dat de supporters geen onderscheid maken tussen de landstitel van vorig seizoen en de bekerwinst.
Kranenburg spreekt zelfs van een 'geweldig seizoen' van de Rotterdammers, maar dat betwist Stout. "Het was goed, maar niet geweldig", stelt de verslaggever. "Als je meer punten haalt dan vorig seizoen, dan heeft Feyenoord het geweldig gedaan", benadrukt Kranenburg in de discussie met Stout.

'Super-amateuristisch'

Ook komt het vele vuurwerk tijdens de finale tussen Feyenoord en NEC ter sprake. In de tweede helft vloog een spandoek zelfs in brand. "Het stonk op een gegeven moment ook in het stadion", merkt Kranenburg op. "De mensen van de beveiliging waren op een gegeven moment in paniek."
De aanhang van Feyenoord steekt vuurwerk af tijdens de bekerfinale tegen NEC
© Orange Pictures - Broer van den Boom
Van Eersel kraakt in Podcast Feyenoord een aantal kritische noten. Het binnengesmokkelde vuurwerk baart hem zorgen. Ook vond hij het te lang duren tot de brandweer optrad. "Maar ik ben hier geen expert in", nuanceert Van Eersel direct. "Is dit niet aan De Kuip te wijten?", vraagt Stout zich hardop. "Voor hetzelfde geld moet van het ene naar het andere vak emmertjes water overgegeven worden. Het is super-amateuristisch."
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl