FEYENOORD

Analisten na bekerwinst van Feyenoord: 'Wellenreuther heeft een transfer verdiend'

Timon Wellenreuther in actie namens Feyenoord in de bekerfinale tegen NEC
© Orange Pictures - Andre Weening
Volgens analisten Luigi Bruins en Harry van der Laan is er niets af te dingen aan de veertiende bekerzege van Feyenoord. “Na de twee onderbreking was het eenrichtingsverkeer”, ziet Bruins. “Na de korte staking zag je het echte Feyenoord” vindt Van der Laan.
Maar de oud-spits van Feyenoord kraakt ook een kritische noot. “Santiago Gimenez zat niet goed in de wedstrijd. Hij speelde een matige wedstrijd, maar die assist maakte het wel goed”, oordeelt Van der Laan. De assist van Gimenez op Igor Paixão bleek de winnende te zijn. “Het was een goede aanval van rechts”, vindt Bruins. “Jasper Cillessen zat er nog aan, maar blijkbaar had hij een slap handje.”
Analisten na bekerwinst van Feyenoord: 'Wellenreuther heeft een transfer verdiend'
De rode kaart voor Yankuba Minteh bleek volgens de analytici een kantelpunt in de wedstrijd. “Langzaam herstelde Feyenoord, maar na de ongelukkige rode kaart kreeg NEC meer kansen”, zegt Van der Laan. “We hadden gelukkig een fantastische Timon Wellenreuther. Het zegt wel genoeg als je keeper de uitblinker was”, stelt hij. “Al zijn momenten waren fantastisch.”

Uitblinker Wellenreuther

“Wellenreuther is echt een goede keeper”, vindt Bruins. “Een transfer naar de top van Europa vind ik te vroeg, maar wellicht naar de subtop.” Wel merkt Van der Laan op dat hij een trend bij de topkeepers in de Nederlandse competitie ziet. Hij vindt de doelmannen in de eredivisie kleiner. “Wellenreuther, Nick Olij, Etienne Vaessen, noem ze maar op. Als je in het buitenland kijkt, dan zijn ze 10 centimeter langer.”
Niet alleen Wellenreuther werd gezien als uitblinker. Ook Quinten Timber kon de analisten bekoren. "Hij bleef maar gaan. Timber had echt de drive. Je ziet hem de hele tijd versnellen.” Van der Laan zag de rest van verdediging ook nog uitblinken. “Er kwam niks door het centrum heen. Uiteindelijk zat je toch met spanning te kijken door de rode kaart en onderbrekingen”, vond de analist.
Na het bekersucces lijkt het de analisten onwaarschijnlijk dat trainer Arne Slot nog langer bij Feyenoord blijft. “Je ziet herkenbaar voetbal”, zegt Bruins. Van der Laan ziet een belangrijke vaardigheid bij trainer Slot. “Hij kan het zo goed overbrengen op de groep”, denkt Van der Laan. “Drie jaar bij Feyenoord is lang, ik ben benieuwd wat hij hierna gaat doen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl