Feyenoord verder met tien man: Gözübüyük trekt twee keer geel in één minuut tijd

21 april 2024, 20:03

Feyenoord moet de laatste pakweg twintig minuten van de bekerfinale tegen N.E.C. met een man minder spelen na een rode kaart voor aanvaller Yankuba Minteh. De huurling van Newcastle United werd door scheidsrechter Serdar Gözübüyük twee keer in één minuut tijd met geel bestraft, en moest tot zijn grote ontzetting dus van het veld.

Bij een 1-0 voorsprong, door een treffer van Minteh's collega-vleugelspeler Igor Paixão na een uur spelen, ging de Gambiaan hard door op tegenstander Calvin Verdonk. Gözübüyük trok daarvoor terecht de gele kaart, maar moest amper een minuut later opnieuw aan de rem trekken. Minteh kwam deze keer te laat in bij Philippe Sandler, kreeg daarvoor zijn tweede gele prent te zien en kon dus gaan douchen.