FC RIJNMOND

FC Rijnmond vindt dat de beker voor Feyenoord ‘natuurlijk’ een hoofdprijs is

FC Rijnmond met van links naar rechts: Bart Nolles, Bas van Noortwijk, Dennis van Eersel en Geert den Ouden
© Rijnmond
Feyenoord wil zondag ten koste van NEC de veertiende KNVB Beker in de clubhistorie veroveren. Oud-teammanager Bas van Noortwijk hoopt in FC Rijnmond dat de Rotterdammers er vol op klappen, maar analyticus Geert den Ouden verwacht dat de Nijmegenaren de regerend landskampioen onder druk gaat zetten.
Het wordt voor trainer Arne Slot na het kampioenschap en de verloren Conference League-finale de derde mogelijkheid op een prijs bij Feyenoord. In aanloop naar de finale gaf hij aan dat hij een mogelijke bekerwinst niet even hoog inschat als de landstitel van vorig seizoen. Van Noortwijk wil het bekertoernooi niet afvlakken. “Natuurlijk is de KNVB Beker een hoofdprijs. Niet omdat PSV kampioen gaat worden, maar dat is het altijd”, vindt de voormalig doelman van Sparta.
Kijk hieronder FC Rijnmond terug:
FC Rijnmond vindt dat de beker voor Feyenoord ‘natuurlijk’ een hoofdprijs is
Wel geeft Van Noortwijk toe dat de beleving anders is. “Naar de wedstrijd toe, dan worden de koppies wat strakker. Sommige spelers zijn wat stiller. Maar de zenuwen zijn er dan gewoon”, beaamt hij.

‘Wrang om Wellenreuther niet te laten keepen’

Feyenoord hoopt de bekerfinale tegen NEC binnen negentig minuten te beslissen. Als dat niet gebeurt, dan behoort een penaltyserie tot de mogelijkheden. Met oud-profvoetballers Van Noortwijk en Den Ouden aan tafel werd de spanning rondom zo’n strafschoppenreeks besproken.
Mogelijk pakt Jasper Cillessen (NEC) of Timon Wellenreuther (Feyenoord) dan de heldenrol. Los van zijn reputatie bij strafschoppen, vindt Den Ouden dat de doelman van NEC ‘angstig uit zijn ogen kijkt’. Maar Van Noortwijk en Den Ouden zijn gezamenlijk over één ding eens: “De druk ligt daarin volledig bij de speler.”
Timon Wellenreuther voorafgaand aan Feyenoord-Ajax
© VK Sportphoto
Ex-keeper Van Noortwijk snapt dat Wellenreuther de finale gaat spelen. “Justin Bijlow is de betere keeper, maar Wellenreuther heeft nu een serie neergezet waarbij het wrang zou zijn om hem nu weer te passeren. Hij verdient dit. Het is een goede keuze van Slot, maar ik denk na de bekerfinale dat daarna Bijlow weer gaat keepen.”

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl