Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
#KrachtvanFeyenoord

Speelsters openen vernieuwde Feyenoord-hoek in Sophia Kinderziekenhuis

De speelsters van Feyenoord Vrouwen 1 brachten gisteren een bezoek aan het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis. Ze kwamen met een speciale missie: het openen van de vernieuwde Feyenoord-hoek. 
Gesigneerde Feyenoord-shirts, oude voetbalschoenen, een kampioenssjaal en de handschoenen van Jacintha Weimar, het is allemaal te zien in de nieuwe vitrines. Ook is de hoek opgefrist met nieuwe foto’s, zowel van de dames als de heren. En er is zelfs een echte kleedkamer nagebouwd! Kinderen krijgen hier even het gevoel dat ze zelf speler of speelster van Feyenoord zijn!  

Feestelijke opening
Donderdagochtend was de feestelijke opening van de Feyenoord-hoek. Stefan Sleijfer, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC én groot Feyenoord-supporter, had de eer om de hoek officieel te openen, samen met keeper Oliwia Szymczak, patiënt Tygo en mascottes Coentje en Sophietje

Feyenoord-dag 
Na de opening konden de kinderen een balletje trappen bij de X-Wall, robotvoetballen met de sphero’s, tafelvoetballen met de speelsters of creatief aan de slag bij de knutseltafel! Deze hele Feyenoord-dag is georganiseerd om de kinderen plezier te bezorgen en in beweging te krijgen. Patiënten die niet van de kamer af konden, kregen een bezoekje van de speelsters aan hun bed. Dit soort afleiding haalt de kinderen en de ouders/verzorgers even uit alle verdrietige en zorgelijke momenten.

Sinds 2003 zet Feyenoord zich in voor het Sophia Kinderziekenhuis en wordt er tijdens de Sophiawedstrijd geld ingezameld voor medisch onderzoek, maar ook dit soort evenementen en de Feyenoord-hoek.