FEYENOORD

Slot en Hancko lovend over tegenstander Feyenoord in bekerfinale: 'Zegt veel over ontwikkeling NEC'

Spelers en trainers van Feyenoord en NEC tijdens de persconferentie
© Rijnmond
Arne Slot looft NEC tijdens de traditionele persconferentie in Zeist voor de finale van de KNVB Beker. De trainer van Feyenoord weigert zijn ploeg als torenhoge favoriet te bestempelen, ondanks het gapende gat in de competitie. “Als je kijkt naar de tweede seizoenshelft staat NEC vierde", aldus Slot. "Dat zegt veel over de ontwikkeling van NEC.”
Slot zat vrijdagmiddag in Zeist aan tafel met NEC-trainer Rogier Meijer, David Hancko en NEC-verdediger Bram Nuytinck. Even daardoor poseerden zij - en dat heeft altijd iets ongemakkelijks - bij de beker die zondag gewonnen kan worden. Met z'n vieren en de trainers en spelers nog even apart.
Arne Slot: 'Dat zegt veel over de ontwikkeling van NEC'
Aan tafel trapt Hancko af. “Dit is voor ons een grote kans om een titel te pakken. Voor de club, de fans en de spelers. We gaan er alles aan doen, maar ik verwacht een zware wedstrijd. We spelen tegen een goede tegenstander. Ze hebben PSV in de competitie verslagen. Ze verdienen het ook om in de finale te staan.”

Zege op PSV

Nuytinck haalt ook de wedstrijd tegen PSV aan tijdens de persconferentie. “Ik denk dat die wedstrijd ook een statement was van ons. We wonnen van een ploeg die nog niet verloren had. Een finale is een aparte wedstrijd, maar als je het in de competitie zo goed doet tegen top-5 ploegen, geeft dat vertrouwen.”
Niet alleen NEC is bezig aan goed seizoen, met name na de winter, ook Feyenoord is in de schaduw van PSV aan sterke maanden bezig. Dat weet ook NEC-trainer Meijer: “Feyenoord heeft na de winter niet meer verloren, alleen na strafschoppen van AS Roma. Wij moeten de wedstrijd van ons leven spelen om een goed resultaat te halen. Die kansen zijn er, maar het ligt aan de uitvoering op het veld.”
Slot denkt dat zijn ploeg klaar is voor de bekerfinale, maar plaatst ook een kanttekening. “Voor de wedstrijd tegen FC Volendam (0-0) dacht ik dat we met ruime cijfers gingen winnen, zo goed trainden we die week. Je kan er niets over zeggen. Wel op de lange termijn, maar niet op eenmalige gebeurtenissen.”
David Hancko: 'Ik verwacht een zware wedstrijd'
Feyenoord bleef eerder dit seizoen in de competitie steken op een 2-2 gelijkspel tegen NEC. Dat was in een wedstrijd waarin de Rotterdammers in de eerste helft oppermachtig waren. "Maar individuele kwaliteiten of standaardsituaties kunnen een wedstrijd zo op zijn kop gooien. Je kan nooit denken dat je van NEC gewonnen hebt", aldus Slot. "Niet alleen wij hebben moeite om van NEC te winnen, ze doen het sowieso goed tegen topploegen."
Is het seizoen van Feyenoord mislukt als de beker niet wordt gewonnen? Slot: "In de media wordt het afgelezen aan wel of geen prijzen winnen. Ik vind het ook een onderdeel van voetbal hoe een team zich ontwikkeld heeft. Een seizoen zegt meer over de ontwikkeling, maar de beker winnen is wel speciaal."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl