VERKEER

Treintunnel dicht en werk aan de Roseknoop: hoe kom je zondag bij de Kuip voor Feyenoord-PSV?

Eerder waren er ook werkzaamheden aan de Willemsspoortunnel .
Eerder waren er ook werkzaamheden aan de Willemsspoortunnel . © RET
Feyenoord staat een belangrijke wedstrijd te wachten zondag tegen PSV. Maar, met werkzaamheden bij de Roseknoop én treinen die dit weekend niet rijden tussen Rotterdam Centraal en Rotterdam Lombardijen, is reizen met het OV naar de Kuip ineens een stukje moeilijker. Via deze wegen kan het wel.
Wat is er aan de hand? Door een dichte Willemsspoortunnel bij Rotterdam Blaak is er dit weekend van zaterdag 01:30 uur tot en met maandagochtend 02:00 uur geen treinverkeer. Tussen Rotterdam Centraal en Rotterdam Lombardijen worden bussen ingezet. Tussen Rotterdam Centraal en Breda rijden er geen treinen op de hogesnelheidslijn. Een woordvoerder van ProRail laat weten dat dit komt door het testen van veiligheidsinstallaties. In 2021 waren er werkzaamheden aan de tunnel en dit jaar gaan die verder. Doordat de spoorbeheerder de installaties goed wil testen, doet ProRail dat in het weekend.
De reis voor Feyenoordsupporters is ingewikkelder dan anders, erkent een woordvoerder van de NS. Wie vanuit de richting Schiedam komt, zal met een bus naar Barendrecht moeten. Deze bus wordt speciaal voor supporters ingezet en rijdt rechtstreeks naar Barendrecht, hij stopt dus niet tussendoor. Vanuit daar moeten ze de sprinter nemen richting Zwijndrecht. Er rijden zondag drie sprinters en twee intercity's die vanuit Dordrecht een speciale stop in Zwijndrecht maken. Vanuit Zwijndrecht kan men met een van die treinen naar Rotterdam Stadion. Station Rotterdam Lombardijen doen deze treinen niét aan.
Wie via Rotterdam Centraal reist kan met de tram naar het stadion. Vanaf Rotterdam Blaak rijden er daarnaast taxibusjes naar Centraal om vanuit daar verder te kunnen.

Roseknoop

Dan spelen nog de langlopende werkzaamheden mee bij de Roseknoop. Begin dit jaar is het grote kruispunt bij het Varkenoordseviaduct op de schop gegaan. Dit zal tot 2024 duren. Ook aankomende zondag is het alleen mogelijk om met de auto via de verbinding van Laan op Zuid en het Varkenoordseviaduct te rijden. Daarnaast is er een tijdelijke doorsteek tussen de Slaghekstraat en de Colosseumweg. Raadpleeg voor meer informatie over de andere wegen Rotterdam Onderweg.
Volgens de RET rijden de trams de normale dienstregeling. Reizigers die reizen met tramlijnen 20 en 25 en buslijnen 66 en 77 volgen tijdens de werkzaamheden de vervangende tramlijn tussen Schiebroek en Stadion Feyenoord (lijnnummer 125). Rotterdam Onderweg laat weten geen extra maatregelen te zullen treffen voor eventuele meer drukte.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl