Harde woorden voor PSV: "Ze zijn alleen maar zwakker geworden"

3 februari 2023, 21:25

Ronald Waterreus denkt dat de wedstrijd van aanstaande zondag tegen Feyenoord cruciaal is voor PSV. De voormalig doelman van de Eindhovenaren houdt de verrichtingen van 'zijn' club nog altijd nauwlettend in de gaten. Dit seizoen houdt hij echter regelmatig zijn hart vast.

PSV verloor Cody Gakpo en Noni Madueke aan de Premier League. Dat zal men volgens Waterreus nog wel even voelen in Eindhoven. "Ze komen niet best uit deze transferperiode", vertelt hij in gesprek met Voetbal International. "Daar verbaas ik me een beetje over. De vorige keer was PSV de grote winnaar van de transfperiode, ironisch genoeg koste dat de kop van de technisch directeur. Nu ben je er alleen maar zwakker op geworden, al kunnen er natuurlijk altijd verrassingen tussen zitten."

Lees ook: Van Nistelrooij blij met 'klein wondertje' tegen 'titelfavoriet' Feyenoord

Het is inmiddels alweer vijf jaar geleden dat PSV het kampioenschap pakte. Waterreus ziet dat het ook dit seizoen erg lastig gaat worden om de titel te grijpen. "Als je in De Kuip verliest, kun je er wel een kruisje doorheen zetten. Zeker omdat je niet een elftal hebt dat een stuk of twaalf wedstrijden op rij gaat winnen. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de druk wel begint te komen bij Feyenoord. Dat is daar ook relatief nieuw. Vijf ploegen spelen nog om de titel, tot nu loopt niemand weg."

Feyenoord - PSV

Aanstaande zondag trappen Feyenoord en PSV om 14.30 uur af in de Rotterdamse Kuip. Daar verdedigt Feyenoord dus een voorsprong van vier punten op de tegenstander uit Brabant. AZ is de nummer twee en heeft twee punten minder dan de lijstaanvoerder. Voor PSV is de opdracht in het hol van de leeuw duidelijk, weet Waterreus. "Zondag is van cruciaal belang. Als je daar verliest, sta je zeven punten achter. Dat ga je met dit elftal niet meer inhalen", aldus de viervoudig kampioen van Nederland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen