VOETBAL

Podcast Geluid van Zuid brengt een ode aan het Feyenoord van 1993 in Theater Zuidplein

Feyenoord viert de titel van 1993
Feyenoord viert de titel van 1993 © Orange Pictures
Op 31 mei 2023 is het precies dertig jaar geleden dat Feyenoord kampioen werd in Groningen. Een karaktervol elftal, dat eerder succesvol was door tweemaal op rij de beker te winnen, bevestigde met de kampioensschaal de sportieve comeback.
De markante selectie was niet alleen goed voor sportief succes, maar leverde ook een tas vol verhalen op. Niet verwonderlijk met zoveel uiteenlopende en bijzondere persoonlijkheden en dan ook nog Willem van Hanegem als trainer.
In alle verhalen over de club en zijn roemrijke geschiedenis is het seizoen 1992-1993 onderbelicht. Aanleiding voor de makers van de Rijnmond Sport podcast Geluid van Zuid om eenmalig de studio te verruilen voor het Rotterdamse Theater Zuidplein. In een theatershow, gemaakt door en voor supporters, halen de makers herinneringen op aan een bijzondere voetbaljaargang.

Feyenoord iconen, columns en muziek

“Aan de hand van een gesprek met gasten en oud-spelers Henk Fräser, John de Wolf en Regi Blinker vertellen we het verhaal. Samen lopen we nog een keer door dat mooie seizoen en vliegen de anekdotes je om de oren”, zegt Geluid van Zuid-presentator Dave Geensen.
Aan de hand van reportages uit binnen- en buitenland komen er meer helden uit die tijd aan het woord. “Zoals altijd bij ons, wordt het geheel omlijst door een column van Jeroen Koot, die zijn licht laat schijnen op dit tijdperk. Om het nóg leuker te maken: er is een muzikale Feyenoord-performance die je terugbrengt naar 1993”, aldus medepresentator Ellen Mannens.
Naast de aandacht voor de succesvolle nationale competitie neemt Harry Kerklaan (host Geluid van Zuid) de zaal in woord en beeld mee naar maart 1993 waar Feyenoord en Het Legioen in Moskou een avontuurlijke Europese uitwedstrijd beleefden.

Geluid van Zuid

Geluid van Zuid is een tweewekelijkse podcast door en voor Feyenoordsupporters, te beluisteren via Rijnmond en alle podcast platforms. De show focust niet op de laatste of volgende wedstrijd, knijpende backs en looplijnen. Geluid van Zuid is de podcast die de club, supporters, en de geschiedenis op de snijplank legt. Om een antwoord te geven op de vraag: wat is dat voor een club?
Kaarten á € 12,50 zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 3 februari via www.theaterzuidplein.nl Een deel van de opbrengsten gaat naar het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Ook op de avond is er een inzameling zamelen voor dit mooie doel.

‘De mooiste Pinksterdag’Geluid van Zuid

Geluid van Zuid
Dinsdag 23 mei 2023, 20:00 uur, inloop vanaf 19:00 uur
Theater Zuidplein, Gooilandsingel 95, Rotterdam

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl