Van Nistelrooij blij met 'klein wondertje' tegen 'titelfavoriet' Feyenoord

3 februari 2023, 14:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij vindt dat Feyenoord, aankomende zondag de tegenstander in De Kuip, de grote favoriet is voor de landstitel. Dat zei hij vrijdagmiddag op de persconferentie vooruitkijkend op het duel. Volgens de oefenmeester mag de koploper zelfs wel wat minder bescheidenheid tonen. Van Nistelrooij ging daarnaast in op zijn twee winteraanwinsten en toonde zich ietwat verbaasd dat hij na de transferperiode nog altijd kan beschikken over Ibrahim Sangaré.

"Feyenoord is natuurlijk favoriet voor de titel", sprak Van Nistelrooij het verzamelde journaille vrijdag toe. "Ze hebben nog maar één keer verloren, hebben de selectie in januari bij elkaar kunnen houden en hebben een trainer die er nu twee jaar zit en heeft kunnen bouwen aan zijn team", somde hij op. Dat het in De Kuip desondanks nauwelijks over een mogelijke landstitel gaat vindt hij wel passen bij de Rotterdamse club. "Feyenoord is daarin wel iets te bescheiden, ja. Maar goed: ze spreken daar over 'geen woorden maar daden'. Wat moet je dan? Bij ons is het 'eendracht maakt macht', dat houden wij ook vol."

'Een klein wondertje'

Afgelopen winter raakte PSV met Cody Gakpo en Noni Madueke twee spelers kwijt aan de kapitaalkrachtige Premier League. Van Nistelrooij had er ernstig rekening mee gehouden dat ook Ibrahim Sangaré de stap naar de andere kant van Het Kanaal zou gaan maken en is verrast dat de Ivoriaan nog altijd in Eindhoven actief is. "Dat vind ik wel een klein wondertje", beaamde hij. "Ik verbaas me erover dat er niemand voor hem kwam. Ik ben daar heel blij mee, maar ik dacht lange tijd: die club komt vast nog om het hoekje."

Basisplaatsen voor Van Aanholt en Hazard?

In Rotterdam kan PSV voor het eerst beschikken over Patrick van Aanholt en Thorgan Hazard, die op Deadline Day overkwamen van respectievelijk Galatasaray en Borussia Dortmund. Beiden zijn nog niet fit genoeg om een hele wedstrijd te spelen, gaf Van Nistelrooij aan. Toch sluit hij niet uit dat beiden zondag aan de aftrap verschijnen. "Ze maken een goede indruk op me. Ze zijn zeer gemotiveerd en fit. Negentig minuten is voor beiden momenteel nog teveel maar ik kan ook beslissen dat ze er eerder uitkomen." 

Lees ook: Start PSV met Joey Veerman én winteraanwinsten in De Kuip?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maak er maar 1 - 1 van. Dat is prima.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

wzawzdb

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nsovp

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen