Slot over eigen imago: "Vervelend dat het nu om mijn reactie gaat"

3 februari 2023, 15:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bij Feyenoord ging het na het 1-1 gelijkspel tegen FC Twente nog lang over de niet gegeven penalty na een handsbal van Robin Pröpper. Vooral Arne Slot maakte zich er na afloop druk over, wat zijn imago versterkte van trainer die veel met scheidsrechters bezig is. Op zijn persconferentie van vrijdagmiddag ging Slot daar zelf nog eens op in.

"Ik vind het vooral vervelend dat het nu niet gaat om het moment, maar om de reactie", begon Slot, geciteerd door 1908.nl. "Mijn opa heeft ooit tegen mij gezegd: 'Als je een keer de naam hebt van vroeg opstaan, kom je nooit meer te laat.' Het zou kunnen dat ik de naam heb van iemand die te veel klaagt over de arbitrage."

Emotie

Bang is Slot naar eigen zeggen niet voor een dergelijk imago. "Maar het is wel een gegeven dat dat gaat gebeuren - of al gebeurd is. Ik heb niet de illusie dat ik perfect ben. Zoals ik ook tegen de spelers zeg dat echt niet elke beslissing van mij goed uitpakt. Maar ik doe het wel altijd naar eer en geweten. Met de emotie die ik heb en niet met een compleet achterliggend plan."

Sowieso heeft het volgens Slot weinig zin om met zijn reactie tijdens de wedstrijd de scheidsrechter te beïnvloeden. "Er is niet één manier waarop dat kan. Als dat zo zou zijn, zou iedere trainer zich op dezelfde manier gedragen. Maar elke trainer voelt een andere emotie bij elk verschillend moment. Ik blijf sowieso al niet rustig op mijn stoel zitten tijdens de wedstrijd. Ik leef mee met de spelers en ook op beslissingen van spelers kan ik nog wel eens wat kritiek hebben."

Onacceptabel

Wel had Slot voor de interviews ná de wedstrijd iets langer de tijd om zijn woorden af te wegen. "Dan kan je kiezen. Zeg ik 'onacceptabel'? Zeg ik er niets over? Word ik cynisch? Daarin heb je wel een keuze. Maar op het moment dat iets gebeurt, dan voel ik dat gewoon op dat moment zo." Na de wedstrijd tegen FC Twente koos Slot dus bewust wél voor het woord 'onacceptabel'. 

Lees ook: Slot woest na penalty-moment: "Onacceptabel moment arbitrage"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja heel raar hoor.......................

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Idd ja, een 100% pingel wordt door je neus geboord dus mag je daar als coach wat van zeggen.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Precies . Je hoort hem ook alleen als het 100% duidelijk is. Maar dat zeggen deze heren niet

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen