Hoofdbrekens voor AZ-trainer Jansen: twee nieuwe afwezigen

3 februari 2023, 15:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Wint AZ zaterdagavond in Volendam, dan neemt de ploeg van trainer Pascal Jansen in ieder geval tijdelijk de koppositie over van Feyenoord. De problemen bij AZ zijn echter niet gering. Jansen moest de afgelopen weken al flink puzzelen in zijn defensie en dat wordt er nog niet minder op. Integendeel zelfs. 

AZ en FC Utrecht hielden elkaar vorige week op een spectaculair 5-5 gelijkspel. Tijdens en na afloop van het spektakelstuk in Alkmaar was er veel lof voor de manier waarop beide ploegen de aanval zochten. Maar er klonk tevens veel kritiek op de achterhoede van AZ. Die was bij vlagen zo lek als een mandje. In de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht kon Jansen al niet beschikken over Bruno Martins Indi en Sam Beukema en tot overmaat van ramp viel vlak voor rust ook Maxim Dekker geblesseerd uit.

Daags voor het uitduel met FC Volendam breidt het lijstje met afwezigen bij AZ zich nóg verder uit. Naast Martins Indi, Beukema en Dekker zijn ook Riechedly Bazoer én Zinho Vanheusden niet inzetbaar. Vanheusden maakte afgelopen zomer op huurbasis de overstap van Internazionale naar AZ, maar moest in de eerste seizoenshelft vooral toekijken. Na de winterstop kwam hij vooralsnog in vier van de vijf wedstrijden in actie, maar dat heeft ervoor gezorgd dat hij overbelasting heeft opgelopen. "Dat is het grensje dat we met hem hebben opgezocht", vertelt Jansen tegenover NH Sport.

"Hij heeft natuurlijk geen voorbereidingen meegemaakt, zoals de zomer en de winter, die worden ingericht om de belastbaarheid te verhogen. We moesten dus creatief zijn. Qua trainingsbelasting verliep het allemaal naar wens. Dan komen er ook weer wedstrijden en dan moet je wel heel nauwkeurig blijven", aldus Janssen, die in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht eerder dan 'wenselijk' een beroep moest doen op Vanheusden. Bazoer kwam helemaal niet in actie tijdens het spektakelstuk, maar de middenvelder – die ook als verdediger uit de voeten kan – staat met knieklachten wel een paar weken buitenspel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen