Slot bevestigt nieuwe poging Feyenoord voor Van den Belt

3 februari 2023, 14:42

Feyenoord was er alles aan gelegen zich op de valreep van de winterse transferperiode nog te versterken met een middenvelder. De huidige koploper van de Eredivisie klopte bij FC Twente nogmaals aan voor Ramiz Zerrouki en deed in Zwolle een poging voor Thomas van den Belt, maar in beide gevallen kreeg zij nul op het rekest. Arne Slot bevestigde op de persconferentie in aanloop naar de topper tegen PSV dat Feyenoord in de zomer een nieuwe poging gaat wagen voor Van den Belt.

Feyenoord nam in de zomer afscheid van Fredrik Aursnes. De Noor bekroonde een geweldig seizoen met een toptransfer naar Benfica. Het vertrek van Aursnes liet echter een flink gat achter in Rotterdam. Feyenoord hoopte dat gat afgelopen zomer al op te vullen met de komst van Zerrouki, maar FC Twente wilde niets meer dan de hoofdprijs voor de middenvelder. Die was Feyenoord iets te gortig. Ook in januari kwamen de clubs er dus niet uit. "Normaal gesproken ga ik niet in op een speler die niet van ons is, maar dat zou bij Zerrouki een beetje kinderachtig zijn. Die hadden we graag willen hebben, maar het was het goed recht van FC Twente om nee te zeggen", zei Slot.

De komst van Zerrouki naar Feyenoord leek een paar weken geleden al definitief van de baan, maar de Rotterdammers waagden op de laatste dag van de transferperiode toch nog een nieuwe poging. Twee dagen eerder stonden FC Twente en Feyenoord nog tegenover elkaar in Enschede. "De laatste keer hebben we er bewust voor gekozen om niet vóór de wedstrijd weer een toenaderingspoging te doen. Het is niet gelukt, ondanks dat wij dachten dat het wel een goed bod was. Dat vond Twente blijkbaar niet voor dát moment", vertelde Slot. Volgens de oefenmeester ging het voor 'Feyenoord-begrippen écht om serieuze bedragen'. "Als je dit soort bedragen uitgeeft, moet je er met z'n allen heilig van overtuigd zijn dat het écht een versterking aan de bovenkant voor je is. Dat vonden we met hem en het is niet zo dat we een lijst hadden met nog tien andere namen waarvan we hetzelfde vonden."

Lees ook: Streuer teleurgesteld in Feyenoord na last-minute poging voor Zerrouki

Van den Belt

Zerrouki is dus niet de enige middenvelder die vorige maand hoog op het wensenlijstje stond van Slot. De oefenmeester is erg gecharmeerd van Thomas van den Belt en had de sterkhouder van PEC Zwolle graag verwelkomd in Rotterdam. Slot gaf op zijn persconferentie overigens aan dat het zeer waarschijnlijk niet Zerrouki én Van den Belt was geworden. Het werd uiteindelijk geen van beide. Van den Belt gaf eerder deze week al aan dat hij hoopt dat een zomerse overstap naar Feyenoord spoedig wordt afgerond. Als het aan Feyenoord ligt, speelt hij vanaf volgend seizoen inderdaad in Rotterdam. "Thomas is een speler die wij zeker interessant vinden. Niet alleen wij, er zijn meerdere clubs die in de Eredivisie spelen en getracht hebben hem in de winter aan te trekken. Dat is niemand gelukt en dat rijtje clubs zal het nu voor de zomer gaan proberen. Daar horen wij bij, want wij willen hem ook graag hebben", aldus Slot.

Voor Feyenoord en Slot is het uitblijven van een versterking voor het middenveld extra vervelend nu Sebastian Szymánski voorlopig niet in actie komt. Slot bevestigde vrijdagmiddag dat de Poolse middenvelder weken niet inzetbaar is. "Maar voordat Szymánski geblesseerd was, vonden we ook al dat we een versterking nodig hadden. Dan raakt hij geblesseerd en dan wil je dat extra graag. Maar goed, iets moet wel kunnen en iets moet ook zin hebben om te versterken. In het verleden hebben we ook wel eens spelers aangetrokken die in de winterstop of op andere momenten in het seizoen géén versterking bleken te zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Pec moet meteen de prijs verhogen. Laat ze maar flink dokken.

Supporter
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als Zerouki miljoenen moet kosten waarom zouden ze vd Belt dan voor een schijntje wegdoen. Ik zou zeggen zeker de helft van de vraagprijs van Zerouki. Lijkt me niet meer dan redelijk want als ie zich zo blijft ontwikkelen vangt Feyenoord er ook een veelvoud voor!

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Precies.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De ploeg die altijd voor een dubbeltje op de 1e rang wil zitten das jou cluppie ,en dan roepen laat ze flink dokken 🤣🤣🤣. Triest figuur ben je toch, net als je cluppie...

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Deze gast lult alleen . Inhoudelijk zegt hij nooit iets .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen