ESPN legt opvallende vraag voor aan Wieffer: "Nu niet realistisch"

3 februari 2023, 12:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mats Wieffer is inmiddels niet meer weg te denken uit de basiself van Feyenoord. De middenvelder kende een moeizame start, maar nu hij het vertrouwen krijgt van trainer Arne Slot betaalt hij dat terug met goede optredens. Op de achtergrond wordt er zelfs al gespeculeerd over een mogelijke entree in het Nederlands elftal.

Wieffer was in het afgelopen seizoen een van de uitblinkers bij Excelsior, dat zich na een knotsgekke promotiefinale ten koste van ADO Den Haag verzekerde van een terugkeer in de Eredivisie. De prestaties van Wieffer waren niet onopgemerkt gebleven. De middenvelder beloonde een sterk seizoen in de Keuken Kampioen Divisie met een transfer naar Feyenoord. Wieffer kende echter een valse start. Hij raakte al vroeg in het seizoen geblesseerd. Eenmaal fit laat hij echter zien waarom Feyenoord hem zo graag erbij wilde hebben.

De middenvelder verscheen in de bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle voor het eerst aan de aftrap bij Feyenoord en is inmiddels dus niet meer weg te denken uit de basiself. En dan is een entree in het Nederlands elftal – normaal gesproken – ook niet heel ver weg. Maar daar denkt Wieffer zelf dus heel anders over. "Dat vind ik wel heel hard van stapel lopen. Zeker als je niet drie, vier wedstrijden prima speelt. Het zou natuurlijk wel een droom zijn, maar het is nu nog niet realistisch", vertelt de middenvelder in een interview met ESPN.

PSV

Hoe onrealistisch een oproep voor het Nederlands elftal volgens Wieffer ook mag zijn, het zou op z'n minst opvallend zijn als bondscoach Ronald Koeman de naam van de middenvelder niet heeft genoteerd. Zondag krijgt Wieffer nóg een uitgelezen kans om zich in de kijker te spelen. Na de toppers tegen Ajax en FC Twente krijgt Feyenoord over twee dagen bezoek van PSV. Waar Feyenoord tegen Ajax en FC Twente niet verder kwam dan een gelijkspel, hoopt het tegen PSV wél drie punten te pakken. "Het is geen ramp dat we twee keer gelijk hebben gespeeld. Je probeert natuurlijk elke wedstrijd te winnen, deze ook. Ik weet niet hoe we het gaan doen, daar moeten we het nog over hebben. Maar we gaan er natuurlijk wel vol voor", aldus Wieffer.

Onterechte hoekschop

Feyenoord neemt bij een overwinning nóg verder afstand van PSV. Het verschil tussen beide ploegen is op dit moment vier punten in het voordeel van de koploper uit Rotterdam. Feyenoord heeft zondag in ieder geval nog wat goed te maken. De eerste ontmoeting tussen PSV en Feyenoord in het huidige seizoen werd een prooi voor de Eindhovenaren (4-3). PSV maakte in september de winnende uit een onterechte hoekschop. Trainer Slot verbaasde zich na afloop echter vooral over de aanloop naar de gelijkmaker van Cody Gakpo.

Lees ook: De zwakke kant van Slot? In topduels ontevreden over arbitrage

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Voetbalrrrrr
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

3 leuke wedstrijden gevoetbald. Prima speler. Nu een heel seizoen laten zien en ook op Europees niveau. Dan praten we wel verder

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er zijn spelers die met minder minuten in oranje terecht kwamen /komen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen