FEYENOORD

Slot zegt niets nieuws over Liverpool, wel over seizoensafsluiter Feyenoord: 'Dat vind ik jammer'

Trainer Arne Slot voorafgaand aan de wedstrijd Go Ahead Eagles-Feyenoord
© VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Dat Arne Slot de nieuwe trainer van Liverpool wordt, weten we al een week. Maar wanneer dat nieuws officieel wordt, wil de trainer van Feyenoord ook deze vrijdag niet zeggen.
"Om al jullie vragen voor te zijn: ik zit hier met een Feyenoord-embleem op het shirt", begint Slot de persconferentie. "Dus is het de bedoeling dat het over Feyenoord gaat. Ik heb er nog steeds alle vertrouwen in dat het rond gaat komen. Wanneer dat zal zijn kan ik nog niet zeggen."
Vragen over assistenten Sipke Hulshoff en Etiënne Reijnen wimpelt Slot af. En of hij recent in Engeland is geweest? "Ik ben in mijn leven meerdere keren in Engeland geweest, maar de afgelopen dagen was ik met mijn dochter in Italië. Was heel leuk."

Honderdste tegen Zwolle

Slot benadrukt ook meermaals dat Feyenoord dit seizoen nog drie wedstrijden te spelen heeft. Te beginnen zondagavond tegen PEC Zwolle. Dat wordt het honderdste eredivisieduel van Slot als trainer van Feyenoord. "Dat doet zeker iets met me. En ik vind het leuk om tegen Zwolle te spelen, omdat ik daar woon en jarenlang gespeeld heb."
Feyenoord sluit het seizoen over ruim twee weken af tegen Excelsior. In een niet compleet gevulde Kuip, door een straf van de KNVB. Zonder in te gaan op de term 'afscheidswedstrijd', baalt Slot ervan.
"Ik denk dat onze spelers zouden verdienen dit seizoen in een vol stadion af te sluiten. De supporters hadden ons graag een plekje hoger gezien, maar ik denk dat ze met veel voldoening terugkijken op dit seizoen en ons graag willen bedanken. Dat was veel mooier geweest in een vol stadion. Dat vind ik jammer."
Mats Wieffer speelt de laatste wedstrijden van het seizoen niet meer mee bij Feyenoord, vanwege een bovenbeenblessure. Of de middenvelder moet vrezen voor het EK? "Vrezen zou ik niet gebruiken", reageert Slot. "Maar als hij niet fit is tot en met het einde van het seizoen, is dat niet een heel positief signaal. Maar ik kan niet bepalen hoe het herstel er exact uit gaat zien."
Feyenoord-PEC Zwolle begint zondagavond om 20:00 uur en is live te volgen op Radio Rijnmond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl