Mats Wieffer
NOS Voetbal

Seizoen voorbij voor geblesseerde Wieffer, deelname aan EK nog onzeker

Mats Wieffer (24) komt dit seizoen niet meer in actie voor Feyenoord. De middenvelder heeft een bovenbeenblessure opgelopen en mist de laatste drie eredivisieduels van dit seizoen.

Of Wieffer, die zich het laatste jaar in het Nederlands elftal heeft gespeeld, op tijd fit is voor het EK dat begin juni start, is nog de vraag. Vreest Feyenoord-trainer Arne Slot dat EK-deelname van zijn middenvelder in gevaar komt?

'Niet ideaal'

"Ik zou zelf het woord 'vrezen' niet gebruiken. Maar als hij niet fit is tot het eind van het seizoen, en ze dan moeten gaan beoordelen hoe fit hij nog kan gaan zijn, dan is dat niet een positief signaal."

Slot over blessure Wieffer: 'Zeker geen ideale aanloop naar EK'

"Maar ik kan niet bepalen voor Mats of de bondscoach en ik kan ook niet in zijn lichaam kijken hoe het herstel er de komende weken uit gaat zien. Maar een ideale aanloop naar het EK is het zeker niet."

Op 7 juni, negen dagen voor de eerste wedstrijd van Oranje, moet bondscoach Ronald Koeman een definitieve spelerslijst hebben ingeleverd bij de Europese voetbalbond.

Negenvoudig international Wieffer liep de blessure op in aanloop naar de bekerfinale van twee weken terug. Bij de gewonnen wedstrijd tegen NEC (1-0) zat hij op de tribune en ook in het eredivisieduel met Go Ahead Eagles (3-1 zege) moest hij toekijken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl