Marino Pusic kon niet met druk omgaan, raakte gestrest en heeft Feyenoord-sensatie gekleineerd

3 mei 2024, 09:05   Bijgewerkt: 3 mei 2024, 09:58
Foto: © Ziggo Sport

Marino Pusic heeft Feyenoord-speler Mats Wieffer in hun gezamenlijke verleden bij FC Twente gekleineerd, zo vertelt FC Twente-watcher Leon ten Voorde vrijdag in de podcast De Warming-up. De journalist is niet enthousiast over Pusic als hoofdtrainer en dat de naam van de voormalig oefenmeester van de Tukkers wordt genoemd als kandidaat om Arne Slot op te volgen bij Feyenoord, zorgt bij hem dan ook voor wat verbazing.

"Ik ben lichtelijk verbaasd", begint Ten Voorde in de podcast van TC/Tubantia, als hij bespreekt dat Pusic zijn naam veel genoemd wordt als opvolger van Slot in De Kuip: "Wij hebben Pusic hier bij FC Twente een jaar als hoofdtrainer meegemaakt. Vooropgesteld: als assistent-trainer deed hij het prima en liepen de jongens er ook mee weg, dat heb je ook bij Feyenoord gehoord. Die rol, die past hem goed. Toen Pusic hoofdtrainer werd veranderde hij wel, maar niet in de goede zin van het woord", legt Ten Voorde uit.

Artikel gaat verder onder video

De journalist benadrukt dat de huidig trainer van Shakhtar Donetsk het qua prestaties uitstekend heeft gedaan in Enschede met promotie naar de Eredivisie, maar achter de schermen voor ergernis zorgde. "Ze waren hem in december al helemaal zat binnen de club", onthult Ten Voorde. "Hij veranderde in gedrag naar de mensen, hij kon totaal niet met de druk omgaan en raakte gestrest. Spelers vonden het helemaal niets. Omdat FC Twente om omvallen stond, hebben ze gedacht: we houden hem in het zadel en aan het einde van het seizoen nemen we afscheid van hem.

Ten Voorde haalt een voorbeeld aan van een huidig speler van Feyenoord, die Pusic in het verleden niet kon bekoren: "Wieffer zal het nooit zeggen, maar Wieffer is een van de spelers die gekleineerd is door Pusic", zo weet Ten Voorde. Het tweetal was tussen 2015 en 2018 actief bij FC Twente. "Als Wieffer heel eerlijk zou zijn - en ze gaan het hem op de man af vragen -  dan weet ik het antwoord wel", besluit de journalist van TC/Tubantia.

🔗 Kandidaat dient zich aan bij Feyenoord: 'Het zou een mooie bekroning zijn op mijn werk'

Het contract van Pascal Bosschaart bij Feyenoord loopt nog een jaar door en hij zou graag een functie krijgen in de technische staf van de Rotterdammers. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Performance
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

beetje stemmingmakerij hoort er bij, al die journalisten willen Driessen een beetje nabootsen, pure onzin allemaal, en wat betekent dat promotieverslag voor Pascal Bosschaert, lees dagelijks dat hij een functie zoekt bij Feyenoord, ach Domme Kracht heb je overal voor nodig, iemand die de shirtjes wast, kleedkamer cleanen en de Plees schoon kan maar vooral mag maken van onze helden dus prefereert hij deze Top Job niet, laat hem dan lekker bij die schapenkoppen blijven

KROTJE
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Die Ten Voorde begint bij mij de laatste tijd in beeld te komen. Ik vind zijn 'verslagen' ophitsend, op sensatie gericht en over Pusic zijn die gebaseerd op de situatie waarin Pusic zich op dat moment bij Twente bevond, andere club andere tijd andere doelstelling dan bij Feyenoord. Bij de vele Feyenoordsupporters is hij populair en dit is het belangrijkste. De enige die hem kan beoordelen is Arne Slot, beiden spraken en werkten dagelijks met elkaar in de tijd dat Pusic Arne's assistent was. Ten Voorde kan je scharen bij het groepje Driessen, Verweij, zij doen vaak aan zelfverheerlijking en denken dat hun opinies bepalend en waarheidsgetrouw zijn, nee die zijn niet.

gtsb
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Dat ten voorde bij jou pas nu in beeld komt zegt al genoeg . Je hebt weer een heel verhaal(open deur ) maar je zegt weer niks . Feyenoord heeft pusic jaren meegemaakt. En zien ook wat hij nu doet . We gaan wel zien wat eruit komt. Misschien wil hij niet eens . Ten voorde en alle andere media mannetjes . Het is allemaal hetzelfde geneuzel

Storm
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Mag iemand gewoon zijn mening geven of is er iets met je aan de hand met je afkammerij? Reageer gewoon normaal joh. Nergens voor nodig wat je doet.

Flamingo
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Gtsb, kap nou eens ff man. Je begint hier behoorlijk irritant te worden. Lig ook niet altijd op 1 lijn met Krotje, maar hoe jij je nu gedraagt slaat helemaal nergens op.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

@gtsb op een gegeven moment moet je een keer stoppen hoor... Kratje plaatst gewoon een normale reactie, geeft op een normale manier een reactie en Bam! Daar kom jij gelijk om hem belachelijk te maken. Je hebt het er regelmatig over hoe hij tegen jou doet, maar je zorgt nu zelf echt voor het verhaal met de pot en de ketel. Stop er gewoon mee. Het begint zelfs mij te irriteren, en dat zegt een hoop. Dat gebeurt namelijk niet snel. Als jij normaal (of helemaal niet) op een ander reageert, dan reageert de ander ook normaal (of helemaal niet) op jou. Je hoeft het niet met een ander eens te zijn, ben ik ook niet altijd, maar blijf zelf respectvol. Meerdere mensen geven hier nu een signaal aan. Wellicht eens over nadenken.

gtsb
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Voor jullie mensen die hier al wat langer zitten en mij enigzins begrijpen zal ik stoppen . Al was deze reactie niet eens zo erg Maar bij de 1e de beste kutreactie van krotje ga ik er weer vol in .

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Verder klantenservice moeten jullie niet vergeten waarom ik het deed . Er zijn veel mensen weggepest door hem. En nu speelt hij slachtoffer. Ik stop wat ik al zei maar ik let wel op .

Klantenservice
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

@gtsb Ik ben dat zeer zeker niet vergeten, want ik heb daar ook wel eens wat over gezegd. Ik denk alleen niet dat hetzelfde terugdoen de oplossing is. Daarnaast vind ik dat hij hier, en ook op heel veel andere artikelen, gewoon een normale reactie op het artikel plaatst. Dan hoeft daar ook alleen een normale reactie op terug te komen. Of helemaal geen reactie natuurlijk. Ook als ik het niet eens ben met zijn mening, laat ik op een normale manier weten wat mijn mening erover is. Op die manier hebben krotje en ik al meerdere malen op een normale en respectvolle manier een 'discussie' over voetbal kunnen houden. We waren het niet met elkaar eens, en dat hoeft ook helemaal niet, maar lieten elkaar wel in onze waarde. Dat is hoe het hoort.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vind het prima dat je mij aangesproken hebt . Ik gaf hem gewoon een koekje van eigen deeg . De doorslag was gewoon het feit dat hij hier een soort eigen site wou creeeren om mensen zoals ik weg te pesten . Hun mening is wet iets anders is gelijk haat etcetc . Ik hou meer van kantinepraat dan dat oeverloze ,dan de manier hoe hij maar blijft lullen . Ik wou nog wel fff meedelen dat storm nu ineens weer opkomt voor krotje . Kc krotje tijden komen weer terug . Blijkbaar kan hij het niet alleen onze rob

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

gtsb, jij bent een -lone wolf- onder de haatzaaiers en een -snitcher-. Jij bent voortdurend valse beschuldigingen tegen mij en vooral onwaarheden over mij aan het fantaseren. Er is mentaal iets niet goed bij je. Eén ding moet je goed in je hersenpan vast schroeven, ik ga jou nooit uit de weg en als je de boel wil opblazen kom maar op of reageer normaal en hou mij anders er buiten en bemoei je met je eigen frustraties met anderen. Onthou goed gtsb, jij staat bij mij heel erg slecht op, de slechtste. Neem deze zin: " Ik wou nog wel fff meedelen dat storm nu ineens weer opkomt voor krotje . Kc krotje tijden komen weer terug". Dit gtsb, is toch de conclusie van een zieke geest ? Nogmaals mijn voorstel en tip: via "contacten" kan je schriftelijk bij de redactie van FCUpdate je klacht over mijn 'wangedrag' formuleren en indienen en verzoek hen dan ook om mijn account te verwijderen, doe het nou dan kom je echt tot rust, doen als je flink bent. Voor het overige Storm heeft altijd gelijk en hij heeft alle recht om jou een paar verbale tikken te geven, Storm is nu je nieuwe vijand lees ik hier en daar hè ? Maak je borst maar nat na Storm zullen zich anderen er bij voegen.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Pusic lijkt mij juist iemand die uitstekend met druk om kan gaan. Het zou "journalist" ten Voorde gesierd hebben als hij in zijn colum tevens de meningen van en Slot en John de Wolf zou plempen, al was het alleen maar om dit verhaal compleet te maken. Journalisten behoren toch juist alle kanten en meningen van een verhaal aan te horen, maar de "vlug scoren journalistiek" van tegenwoordig gaat de meesten schijnbaar beter af.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Het lastige is: zij kennen hem in de rol van assistent. Het artikel geeft aan dat die rol hem juist heel goed past, maar dat het mis zou zijn gegaan in de rol als hoofdtrainer. Nogmaal, volgens het artikel. Aan slordig en de wolf vragen schiet dan minder op, want zij kennen hem in de rol als assistent

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een verhaal uit de oude doos ( FC Twente) met positieve en negatieve uitingen kan compleet worden gemaakt als je alle feiten vanaf die eerdere ervaringen ook in de tegenwoordige tijd plaatst. Volgens mij maakt je dit als "journalist" alleen maar completer en beter.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Dat is ook wat ik bedoel. Als je het vraagt aan de wolf en slot, heb je alleen de rol als assistent in tegenwoordige tijd. Niet als hoofdtrainer, waar het volgens het artikel mis zou zijn gegaan. Dan kun je het beter uitzoeken bij zijn huidige club, waar hij hoofdtrainer is. Alleen vermoed ik niet, dat als het daar ook zou spelen, mensen dat zullen zeggen zolang hij daar nog werkt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen