FEYENOORD

Feyenoord legt met winst op Go Ahead Eagles definitief beslag op plek twee en stelt titelfeest PSV nog even uit

Een uitzinnige Luka Ivanusec viert de 0-2 van Feyenoord in Deventer
© VKSportphoto
Champagne in de benen? Niets daarvan. Vier dagen na de winst van de KNVB Beker rekende Feyenoord betrekkelijk eenvoudig af met Go Ahead Eagles (1-3), waardoor de Rotterdammers plek twee definitief veiligstelden en het kampioenschap van PSV nog even uitstelden.
Feyenoord begon in Deventer met een flink door elkaar gehusselde basisopstelling. Luka Ivanusec en Antoni Milambo vervingen de geblesseerde Igor Paixão en niet okselfrisse Calvin Stengs, terwijl daar in de warming-up nog een afvaller bijkwam: Santiago Gimenez. Ayase Ueda was zijn logische vervanger.
Feyenoord-trainer Arne Slot openhartig over Liverpool: 'Er is een goed bod gedaan'
Naast die drie gedwongen wijzigingen, voerde Slot er ook nog twee vrijwillig door. Zo speelde Feyenoord in Deventer met Justin Bijlow onder de lat. De doelman kreeg, met het oog op het naderende EK, de mogelijkheid om zich in de kijker te spelen van bondscoach Ronald Koeman. Dat gold ook voor Gernot Trauner, die eveneens terugkeerde in de basis.
Justin Bijlow maakte tegen Go Ahead Eagles na maanden zijn rentree bij Feyenoord
De Oostenrijkse verdediger was in de openingsfase betrokken bij twee heikele momenten. Tot tweemaal toe kreeg Trauner de bal in de zestien tegen de hand, waarbij Feyenoord met name bij het tweede moment goed wegkwam dat niet werd besloten om de bal op de stip te leggen. Niet alleen omdat er dus geen penalty volgde, maar ook omdat het een streep zou betekenen door de openingsgoal van Feyenoord.

Dubbelslag Ivanusec

In de aanval die volgde zette Luka Ivanusec de bezoekers namelijk op een 0-1 voorsprong. Met een fraai hakje stelde Yankuba Minteh de Kroaat in staat om uit te halen. Zijn kiezelharde schot rolde vervolgens via de lat en het achterwerk van Go Ahead-doelman Jeffrey de Lange in het doel.
Zo klonk de eigen goal van Jeffrey de Lange bij Go Ahead Eagles-Feyenoord op Radio Rijnmond
Dat was ook het recept bij de tweede goal van Feyenoord, acht minuten nadat de ban op de Adelaarshorst werd gebroken. Opnieuw waren Minteh en Ivanusec de hoofdrolspelers, waarbij ook de rolverdeling identiek was. De ene vleugelspeler (Minteh) stelde de andere vleugelspeler (Ivanusec) in staat om het doel van Go Ahead doeltreffend onder vuur te nemen. Ditmaal had het achterwerk van De Lange geen rol van betekenis.
Zo klonk de 0-2 van Luka Ivanusec bij Go Ahead Eagles-Feyenoord op Radio Rijnmond

Spanning terug

Maar rustig achterover leunen was er voor Feyenoord in het restant van de wedstrijd niet bij. Dat had alles te maken met een moment van onachtzaamheid van Ramiz Zerrouki, wiens riskante pass op slag van rust de aansluitingstreffer inleidde. Een voorzet van Bobby Adekanye werd even later binnengekopt door Oliver Edvardsen: 1-2.
Die lijn trok Go Ahead Eagles door in het begin van de tweede helft. Willum Willumsson nam het doel van Feyenoord tweemaal onder vuur, waarbij Bijlow één keer handelend moest optreden. Maar ook Feyenoord kreeg kansen. Ueda bijvoorbeeld, al produceerde de vervanger van Gimenez in kansrijke positie niet meer dan een slap rollertje. Enkele minuten later volgde wel een schot met venijn, dat in de korte hoek werd gepareerd door De Lange.

Drie keer scheepsrecht

Feyenoord was op dat moment wel weer de bovenliggende partij, maar was in de eindfase erg slordig. Daardoor bleef het spannend, tot twintig minuten voor tijd. Drie keer was uiteindelijk scheepsrecht voor Ueda, die een prachtpass van Stengs - gegeven met buitenkantje links - promoveerde tot een doelpunt. Daarmee was het voorbij met de spanning in Deventer en kabbelde de wedstrijd, met nog wat wissels hier en daar, naar het eind. Met een leep stiftje maakte Stengs er nog 1-4 van, maar de invaller deed dat in buitenspelpositie.
Ayase Ueda wordt gefeliciteerd door zijn ploeggenoten na zijn treffer tegen Go Ahead Eagles
© VKSportphoto/Yannick Verhoeven
Aan het eindresultaat deed dat niets af. Feyenoord won met 1-3, stelde daarmee de tweede plek veilig en is dus nu ook helemaal zeker van een Champions League-ticket.
Zo klonk de 1-3 van Ayase Ueda bij Go Ahead Eagles-Feyenoord op Radio Rijnmond

Go Ahead Eagles - Feyenoord 1-3

25' 0-1 Jeffrey de Lange (eigen doelpunt)
33' 0-2 Luka Ivanusec
45' 1-2 Oliver Edvardsen
69' 1-3 Ayase Ueda
Opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Beelen, Trauner (72' Nieuwkoop), Hancko; Zerrouki, Timber, Milambo (46' Stengs); Minteh (72' Van den Belt), Ueda (78' Lingr), Ivanusec (85' Jahanbakhsh)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl