Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feyenoord wil tweede plaats officieel veiligstellen in Deventer

Slechts vier dagen na de bekerwinst moet Feyenoord alweer aan de bak: het team van trainer Arne Slot wordt donderdagavond verwacht aan de Vetkampstraat in Deventer, waar in speelronde 31 van de Eredivisie het uitduel met Go Ahead Eagles op het programma staat. De aftrap is om 21:00 uur.
Het moet wel heel gek lopen wil Feyenoord dit seizoen níét afsluiten op de tweede plaats. Toch kan achtervolger FC Twente met nog vier duels te spelen en een gat van 12 punten in theorie nog langszij komen. En dus is het voornaamste doel duidelijk voor donderdag: het ticket voor de groepsfase Champions League definitief veiligstellen.

‘En ook los daarvan is er voor ons nog veel om voor te spelen’, zei Slot woensdag, die daarmee onder meer doelde op het aantal nog te behalen punten in de competitie. Feyenoord werd vorig seizoen landskampioen met 82 punten, terwijl de ploeg nu zelfs op een totaal van 84 kan komen. Slechts een keer eerder in de clubhistorie eindigde Feyenoord met meer punten (85 in 1972-1973, omgerekend naar het driepuntensysteem).

‘Bovendien zijn we inmiddels ruim vier maanden ongeslagen als je de penaltyreeks bij AS Roma niet meerekent. Die ongeslagen reeks zegt veel over dit team, dat absoluut niet houdt van verliezen. Met die eigenschap willen we deze reeks met in elk geval nog een aantal weken verlengen. Daarnaast zijn er voor voldoende spelers nog individuele belangen, met de toernooien die deze zomer op het programma staan.’

Reden genoeg dus om in de ongetwijfeld sfeervolle Adelaarshorst gemotiveerd aan de aftrap te staan en dat zal nodig zijn ook, want met Go Ahead Eagles wacht een tegenstander die aan een zeer sterk seizoen bezig is. Met de huidige achtste plaats zijn de play-offs om een ticket voor Europees voetbal binnen handbereik.

Slot weet wat zijn ploeg te wachten staat. ‘Wij verwachten weer een heel lastige uitwedstrijd, waarin we enkele dagen na het winnen van een prijs ook op mentaal vlak getest zullen worden. Ik ben nieuwsgierig naar hoe mijn team daar mee omgaat.’

Go Ahead Eagles – Feyenoord begint donderdag om 21:00 uur en is live te zien op ESPN 2.